Partner login

Riv med kvalitet

Hultafors - Sweden

När du ska arbeta med att till exempel riva ut fönster eller inredning är det viktigt att du väljer ett verktyg som kan hanteras så enkelt som möjligt. Då är ett bräckjärn precis vad du behöver.

Kraft, tyngd och en vilja av stål.

Stål är nästan tre gånger så tungt som aluminium, men det är också tre gånger så starkt. När du ska utföra arbeten där tyngd och kraft är viktigt för ett bra resultat, då är stål en självklarhet.

Lätt, spänstigt och snällt mot underlaget

Demolish with quality.Aluminium väger bara en tredjedel så mycket som stål. Det är lättare att arbeta med och skonsammare mot din kropp, särskilt vid arbete i axelhöjd eller högre. Aluminium är också betydligt snällare mot de material du arbetar med. Det rostar inte, tål kyla bättre och är dessutom mycket spänstigare.

Ett aluminiumverktyg kan "böjas" ungefär tre gånger så mycket som ett stålverktyg kan utan att deformeras. Detta gör att handspett i aluminium är perfekta för passning och justering vid olika montagearbeten inom verkstadsindustrin. Light, resilient and kind to surfaces.

Var snäll mot din kropp!

Demolish with quality.För att du inte ska dra på dig några skador kommer här några tips. Arbeta alltid med rak rygg men försök undvika att arbeta med raka armar. Du ska inte heller arbeta med kraftigt böjda handleder. Bäst är det om du ändå försöker variera din arbetsställning så ofta det går. Försök också undvika alltför mycket situationer som ger stötar och ryck.

Välj rätt brytverktyg! I vårt sortiment finns spett, bräckjärn och brytspakar i flera olika utföranden och material. Du kan alltid hitta ett som passar dina arbetsuppgifter. Stål är nästan tre gånger så starkt som aluminium, medan aluminium bara väger 1/3 så mycket som stål.

Fråga oss