Partner login


Hultafors Nivellering-
En högre nivå

Vad är ett vattenpass känslighet?

Ju högre känsligheten är desto mer precist är vattenpasset. Det betyder att bubblan i ett mer precist vattenpass reagerar snabbare när ena änden av vattenpasset lyfts upp.

Lär dig mig om känslighet och titta på vår film

En högre nivå med HV och PV!

För professionella hantverkare är ett bra vattenpass ett viktigt verktyg för ett väl utfört arbete. En arbetshäst du måste kunna förlita dig på, för att leverera ett kvalitetsarbete.

Hultafors HV och PV är två serier av vattenpass för professionellt bruk. Båda utmärkta val, som med sin svarta pulverlack kan se likartade ut vid första anblicken

.

Precisionsverktyg för professionellt bruk

Multifunktionella Libella 2000

När ett vanligt vattenpass är för långt, för kort eller inte tillräckligt känsligt. Då finns Hultafors Libella 2000, ett vattenpass som förlängas från 310 till 3100 mm och samtidigt är fem gånger så känsligt som vanliga vattenpass.

Hultafors Libella 2000 tar vattenpass ett rejält steg längre.

Ta ett rejält steg med Libella 2000

Vad är ett vattenpass tolerans?

Tillverkningstolerans är summan av alla minimala fel som kan ske i tillverkningsprocessen. Tolerans är därmed den möjliga avvikelsen från vattenpassets utlovade känslighet. Ju lägre värde desto bättre.

Läs mer om tolerans och titta på vår film!

En högre nivå Raka fakta om vattenpass

 • Köpguide - välj rätt

  För många vattenpass att välja mellan? Här är en guide för att göra ditt val lite enklare!

 • Libellen - den vitala komponenten

  Den vätskefyllda behållaren som läses av när du använder vattenpasset kallas för libell. Vätskan i libellen är vanligtvis olja eller alkohol, så att luftbubblan kan röra sig fritt.

 • Vad är tolerans?

  Tilvverkningstolerans är summan av alla mindre och mikroskopiska fel som kan inträffa vid produktion. Toleransen är alltså avvikelsen från känsligheten, och ju mindre värdet är desto bättre.

 • Vad är känslighet?

  Ju högre känslighet ett vattenpass har desto precisare är det. Detta betyder att bubblan i ett mer precist vattenpass reagerar mer när ena änden på vattenpasset lyfts upp.

 • Profil och gavlar

  Vattenpassets hållbarhet och styrka avgörs tillsammans med utformningen och storleken på hålen för libellerna av profilens form och tjocklek.

 • Hur allting började

  Ingen vet exakt hur gammalt vattenpasset egentligen är. Men det är känt att redan de gamla romarna använde sig av vattenfyllda tankar som en primitiv variant av ett vattenpass, när de byggde de berömda viadukterna.