Partner login

Hur du väljer rätt vattenpass

Hultafors - Sweden

För många vattenpass att välja mellan? Här är en guide för att underlätta valet!

På marknaden finns det många tillverkare av vattenpass. På Hultafors vill vi tro att våra vattenpass är svåra att slå. Men ta inte bara vårt ord för det, gå vidare och göra en egen jämförelse.

Enligt vår uppfattning finns det några viktiga aspekter du bör tänka på för att få ett bra vattenpass

Libellerna

Börja med libellerna och se till att du får blocklibeller som är okrossbar. Självlysande reflektor och förstoringsglas-linser är viktiga egenskaper för att ge hög läsbarhet i alla ljusförhållanden.

Du vill se till att libellerna är opåverkade av kyla eller statisk elektricitet.

.

Låg tolerans

Ett tecken på kvaliteten är värdet av tillverkningstoleranser. Tolerans bör specificeras för nivelering i både normafall och uppochner.

Kraftig profil

Profilens vikt bör vara över 500g / m för att garantera en bra styrka. Men håll fortfarande utkik efter stötdämpande gummigavlar som skyddar om du tappar vattenpasset.

Rätt känslighet

Sist men inte minst, se till att du väljer ett vattenpass med en känslighetsgrad som passar din uppgift. En känslighetsgrad på 10 mm / m är den optimala allroundnivån. Vissa uppgifter kräver ett mer specialiserat verktyg, till exempel montering av en dörrkarm. För sådant arbete rekommenderar vi en nivå med en högre känslighetsgrad, 1 mm / m eller 2 mm / m vilket ger dig precisionen för att uppnå perfektion

För att hitta ett vattenpass uppfyller alla krav - plocka upp ett från Hultafors.

Fråga oss