Partner login

Profiler för styrka, gavlar som skyddar

Hultafors - Sweden

Styrkan i vattenpasset är beroende av profilens form och tjocklek, liksom hålen för libellerna. Ju större hål, ju sämre hållbarhet och desto tjockare väggarna, desto större hållbarhet.

ALUMINIUM kombinerar hållbarhet med låg VIKt

Aluminium är ett vanlligt profilmaterial, eftersom det kombinerar styvhet och hållbarhet med låg vikt. Aluminium ger profilen ytterligare hållbarhet utana att vattenpasset blir alltför tungt. Profilens hållfastheten kontrolleras genom att utsättas för krafter från ovan (böjning) från kortsidorna (spänning).

Hultafors erbjuder olika typer av profiler. Timglasprofil för lätt och enkelt grepp, och lådprofil för extra styrka.

Hultafors erbjuder också vattenpass med en plastprofil. Ett bra val för murare eftersom cementen inte fastnar på plasten.

En stark profil klarar högre tryck

Styrkan hos profilen kontrolleras för att se hur den klara tryck ovanifrån och åt sidorna. Vikten är en god indikation på profilkvalitet. Hultafors vattenpassen är väger alla mer än 500 gram per meter.

Gavlarna skyddar profilen

Vid fall och stötar är profilen skyddad av högkvalitativa gavlar. Lätta att ta bort och sätta tillbaka.

LÄNGDEN har betydelse

Längden på vattenpass har också betydelse - ju längre vattenpass, desto större grad av noggrannhet. Du måste dock vara extra försiktig när du använder ett långt vattenpass för att säkerställa att profilen inte blir skev eller förvrängd. För att uppnå bästa möjliga hållbarhet utsätts våra vattenpassen för extrema krafter i en rad hårda tester.

Även ett utmärkt vattenpass kan vara otillräckligt om det är för kort. Därför erbjuder Hultafors vattenpass i många olika längder. För att passa varje unik situation.

Fråga oss