Partner login

Säkra din precision med Hultafors HV & PV

Hultafors - Sweden

Ett vattenpass man kan lita på är en nödvändighet för alla professionalla hantverkare. Att allt är rakt och i våg är en förutsättning för att kunna leverera ett gott hantverk.

Hultafors HV och PV – vattenpass för proffs 

Hultafors HV och PV är två serier vattenpass för professionell användning, båda utmärkta val. Vid en första anblick kan de se lika ut. Men det finns skillnader. 

Klar och tydlig avläsning

Både HV och PV är förseedda med okrossbara blocklibeller för horisontell och vertikal mätning. Varje libell har förstorande glas och självlysande reflektor vilket underlättar avläsning under dåliga ljusförhållanden. PV-serien är försedda med Focuslibeller med grön färgmarkering.

Vätskan i libellen är en färgad oljeblandning med låg viskositet som ger bubblan bästa möjliga röreselfrihet. Oljan är antistatisk vilket gör att bubblan inte påverkas av statisk elektricitet. Den är också mycket motståndskraftig mot ultraviolett ljus och variationer i temperatur.

Olika form på profilen

Både HV och PV har starka och robusta aluminiumprofiler. Men en tydlig skillnad är formen som man när man tar bort de stötdämpande ändskydden. Hultafors HV har en greppvänlig timlassprofil, medan PV har en rektangulär profil som ger extra robusthet.

Båda är försedda med stötupptagande ändskydd, och på Hultafors PV finns i dessa en smart anti-glid funktion.

Rätt känslighet för effektivt arbete 

Såväl Hultafors HV och PV har en känslighet på 10 mm/m, vilket motsvarar en libellradie på 200 mm. Detta värde är professionell standard och ger ett vattenpass som är snabbt och enkelt att arbeta med, samtidigt som det ger tillräcklig precis avläsning för de flesta uppgifter. 

Låg tolerans

Ett värde på kvaliteten och precisionen som Hultafors HV och PV erbjuder är den låga toleransen. Båda har en tolerans på ±0.5 mm/m i normalläge. Vid mätning upp och ned har HV en tolerans på ±0.75 mm/m, medan PV snäppet vassare med ±0.5 mm/m.

Såväl Hultafors HV som PV finns tillgängliga i åtta respektive sju olika storlekar, från 400 mm till 2000 mm. Oavsett vilket du väljer kan du räkna med ett vattenpass som är att lita på. 

HV & PV Fakta

Hultafors HV och PV är två serier vattenpass för professionell användning, båda utmärkta val. Vid en första anblick kan de se lika ut. Men det finns skillnader.

HV PV
Förstorande glas X X
Självlysande reflektor X X
UV resistent & antistatisk X X
Greppvänlig timglasprofil X
Extra robust med rektangulär profil X
Anti-glid funktion X
Fokuslibell för tydligare avläsning X
Tolerans normal position ±0.5 mm/m ±0.5 mm/m
Tolerans omvänd position ±0.75 mm/m ±0.5 mm/m
Känslighet 10 mm/m 10 mm7m
Kolla in vårt sortiment av aluminiumvattenpass!

Fråga oss