Partner login

Hultafors - mätning med precision

Välj första klass

Hultafors familj av stålmätband är i en klass för sig när det gäller precision. Lägg till utmärkt ergonomi, smarta funktioner och robusta kapslingar och hantverkaren behöver inte leta längre.

Välja första klass

Typ av band

Bandet kan vara tillverkat av flera olika slags material

Läs mer om olika typer av band

Ändhake

Olika mätband har olika typer av ändhake

Läs mer om olika typer av ändhakar

Mät med precision

Det viktigaste att tänka på när man väljer ett måttband är precisionen. Och, självklart, om bandet är ett smart och lämpligt verktyg att använda på jobbet.

Vi lägger stor vikt vid dessa överväganden under tillverkningsprocessen och har infört ett kvalitetssystem som är certifierat enligt ISO 9001.

Mät med precision

Utvecklad för slutanvändaren Hultafors korta mätband

 • Kort Mätband Stål PR

  Stryktåligt mätband med ergonomiskt utformad kapsel tillverkad i ABS-plast, gummidetaljer på bromsknapp och utsatta ytor.

 • Kort Mätband Stål BT

  Mätband med skyddande gummidetaljer på utsatta delar och stryktålig kapsel av ABS-plast

 • Kort Mätband Stål SL

  Smidigt stryktåligt mätband tillverkat i ABS-plast. Gult stålmätband graderat med mycket precisionssäker bläckstråleteknik.

 • Korta mätband

  Se alla Hultafors korta mätband.

Graderingsteknologi

De flesta tillverkare av mätband använder stora hjul vid gradering och trycker sedan på graderingen genom att rulla av skalan ovanpå ett stålband.

Denna teknik är lätt att arbeta med, men det kan vara några variationer i mätskalan på grund av svårigheten att få en stabil tillförsel av stålband i förhållande till hjulet.

Läs mer om hur vi graderar våra band

Fantastisk ergonomi Hultafors långa mätband

 • Långt Mätband Stål CC

  Mätband med unikt enhandsgrepp för optimal hantering av varje kapselstorlek. Vitt stryktåligt stålmätband, gradering tryckt med mycket exakt bläckstråleteknik.

 • Långt Mätband Stål SY

  Gult stryktåligt stålmätband, bandbredd 13 mm. Bandet har dessutom en tjock nylonmantel för att bli extra tåligt, typgodkänt enligt EU Klass 1. Slagtålig ABS ram med skyddande gummiytor.

 • Långt Mätband Glasfiber CC F

  Mätband med unikt enhandsgrepp för optimal hantering av varje hus storlek. Gult glasfiberband 13mm bandbredd med en mycket tålig kåpa av ABS-plast med hål för montering av säkerhetslina.

 • Långa mätband

  Se alla Hultafors långa mätband.