Partner login

Ändhakar

Hultafors - Sweden

Långa mätband

1. Typ A ändhake. Mätskalan börjar 100 mm in ifrån ändhakens ytterkant. Används huvudsakligen på långa mätband som kan mäta längre avstånd och kräver normalt två personer vid en mätoperation. Finns på modellerna PL, PC och TR.

2. Typ B ändhake. Mätskalan börjar vid hakens fästning i mätbandet.Passar bra att använda om man arbetar ensam. Finns på modell CCCC F och SY

3. Typ C ändhake. Mätskalan börjar vid ändhakens ytterkant. Passar bra att använda om man arbetar ensam. Finns på modellerna PLYL och PC.

Korta mätband

4. Mätskalan börjar direkt vid ändbeslaget. Passar bra för både invändig och utvändig mätning. Finns på  BTPR och SL.

Välj första klass

Hultafors familj av stålmätband är i en klass för sig när det gäller precision. Lägg till utmärkt ergonomi, smarta funktioner och robusta kapslingar så behöver hantverkaren inte leta längre.

Din förmåga att använda ett verktyg beror mycket på hur bra det passar i handen. Det är därför ergonomiskt korrekta verktyg inte bara känns bättre, utan även i slutändan gör dig bättre och låter dig arbeta längre.

Välj första klass

Mätband med precision

Det allra viktigaste när det gäller mätband är precision. Och givetvis att bandet är ett smidigt och bra verktyg i arbetet.

Vid tillverkningen lägger vi därför mycket vikt vid detta och har ett kvalitetssystem som är certifierat enligt ISO 9001.

Mätband med precision

Gradering

De flesta tillverkare av mätband använder stora hjul vid gradering, sedan pressas graderingen på mätbandet genom att rulla av skalan på ovan sidan stålbandet. Denna teknik är lätt att arbeta med, men det kan bli lite variation i mätskalan på grund av svårigheten att få en stadig tillförsel av stålband i förhållande till hjulet.

Dessa variationer gör bara att man uppnår EU:s klass II.

Grading technology

Fråga oss