Partner login

Björk, aluminium eller glasfiber

Hultafors - Sweden

Förutom vår klassiska tumstock i trä erbjuder Hultafors också tumstockar i aluminium och glasfiber. 

Aluminium-tumstocken uppskattas av de som jobbar nära hetta, till exempel vid svetsning. Glasfiber-tumstocken är okänslig för väta och därför ett bra val för dem som murar och spacklar eller arbetar i våta miljöer.

Titta efter triangeln

På varje tumstock från Hultafors syns en röd liksidig triangel. I den står skrivet bokstäverna KHJK, initalerna från grundaren Karl Hilmer Johansson Kollén.

Det är alltså ingen varningstriangel. Snarare gäller det att se upp om triangeln saknas på tumstocken du håller i. Då är den inte från Hultafors, och vi kan inte garantera dess kvalitet.

Tumstock eller meterstock?

Den har ju oftast inte längre någon gradering i tum. Därför kallar vi den också för meterstock.

Visst är det en meterstock!

Den röda änden

Den röda änden från Hultafors tumstock i tumstocksfickan är sedan länge ett kännetecken på ett proffs. Ja, sedan den uppfanns 1883 har vår tumstock påverkat hur arbetsbyxor sys, och än idag är den förstavalet när det ska mätas.

Du vet. När du är ett proffs.

Så gör vi din tumstock

I tumstocksfabriken i Hultafors tillverkas den klassiska tumstocken i ljus glasbjörk med rödmålade ändar. Alla delar tillverkas på plats i fabriken i en effektiv organisation av duktiga yrkesproffs.

Så tillverkas Hultafors tumstockar

Först bygger vi maskinerna

Är man först finns ingen att följa efter och inga delar att beställa. Därför har vi på Hultafors alltid satt en stolthet i att göra allt själva.

Vi har alltid fått bygga våra egna maskiner

Fråga oss