Partner login

Hultafors lanserar 240 CM tumstock

Hultafors - Sweden

Hultafors lanserar ännu ett original - en 240 cm lång tumstock. Den nya tumstocken är anpassat till nuvarande byggstandarder och utvecklad för att ytterligare förenkla hantverkarens arbetsdag.

På allmän begäran

"Många av våra kunder har önskat en längre men fortfarande lätthanterlig tumstock anpassad till gipsplattor i fullstorlek och standardtakhöjd", säger Per Eriksson, produktchef på Hultafors. "Det finns redan flera 3-meters stockar tillgängliga, men många hantverkare tycker att dessa är för stora och klumpiga att använda på ett effektivt sätt. Vi lanserar därför en 240 cm lång version i slank format."

Baserad på en legend

Den nya unika tumstocken är baserad på Hultafors klassiska från 1883, men har försetts med ytterligare två sektioner som gör den 240 cm. ”Vår nya tumstock kommer naturligtvis med samma höga kvalitet och egenskaper som den ursprungliga”, säger Per Eriksson. "Precis som ikonen från 1883, är den gjord på ett traditionellt sätt av glasbjörk och med leder av svenskt stål, och självklart med de ikoniska röda ändarna."

Anpassad till Dagens standard

Detta är den första tumstocken som har anpassats till gällande byggnormer och den enda som är 240 cm. En fördel med den nya modellen är att när hantverkare tar mått för gipsplattor i full storlek och standard takhöjd, behöver de inte flytta tumstocken. De når helt enkelt lite längre.

Underlättar hantverkarens vardag

"Vårt syfte är att underlätta hantverkarens arbetsdag", säger Per Eriksson. "Om du ska göra en mätning på 240 cm behöver du inte en skrymmande 3-meters stock. Med vår nya tumstock kan du ta mått i fullängd och  fortfarande arbeta smidigt och effektivt. " Den nya, längre tumstocken kommer att lanseras under hösten 2017.

Publicerat 27 september 2017.

Fråga oss