Partner login

Hultafors lanserar nya hantverkarknivar

Hultafors - Sweden

Varje hantverkare vill ha den perfekta kniven för sitt arbete. Men olika yrkesroller har olika krav och behov. Därför expanderar Hultafors sitt sortiment med sju nya knivar. Var och en optimerad för olika slags hantverk.

ett brett knivsortiment

Hultafors populära serie med hantverkarknivar växer 2016 med sju nya knivar. Totalt erbjuds nu 20 olika hantverkarknivar, så att varje yrkesman ska kunna hitta en kniv som passar.

utvecklade i nära samarete med professionella användare

För det är just samtalen med professionella hantverkare som varit utgångspunkten för Hultafors utvecklingsarbete. Proffsens behov och krav har påverkat hela processen.

- Vår täta kontakt med proffsanvändare har varit ovärderlig, såväl tidigt i idéfasen som senare när vi finslipat alla detaljer och kunnat få värdefull feedback, berättar Nikita Golovlev, Designchef för Tools på Hultafors Group.

De sjua nya knivarna omfattar en Precisionskniv med friktionsgrepp, en Elmontörskniv för smidig kabelskapling och en Flexikniv med tunt, böjbart blad för uppgifter som att skära bort färg- eller silikonspill.

Knivar för tuffa tag

Det finns också två nya knivar med sågtandat blad och friktionsgrepp. Dels en effektiv Repkniv, dels en Räddningskniv med trubbig spets, för säkerhets skull.

- Det växande intresset för Bushcraft och friluftsliv är också något vi velat möta. Därför har vi också utvecklat två robusta Friluftsknivar för alla behov i vildmarken. Här har vi samarbete med erfarna friluftsutövare, berättar Nikita Golovlev.

Publicerat 05 oktober 2016.

Fråga oss