Partner login

Hultafors 2.40 tumstock är nu FSC-certifierad

Hultafors - Sweden

På Hultafors har vi utvecklat innovativa verktyg att lita på i över 130 år. Allt började med uppfinningen av tumstocken som hjälpte människor att övergå till ett nytt sätt att mäta. Nu har ett nytt kapitel i vår historia påbörjats, med vår 2.40-tumstock som FSC®-certifierad.

Ett medvetet val

Vi vill hjälpa hantverkare att göra ett mer medvetet val när det gäller deras handverktyg. Det kan tyckas vara ett litet steg för mänksligheten, men vi tror att det är ett stort steg för vår verksamhet. För oss var valet självklart. Vi börjar med att göra vår senaste modell av tumstock, 2.40, till en mer hållbar produkt, vilket ger vårt arv till framtiden, för nästa generation.

Tillverkad av certifierat och kontrollerat material

FSC-märkningen innebär att materialet som används för produkten har erhållits ansvarsfullt. I detalj anger det att skogen inte har avverkats olagligt, i strid med traditionella och mänskliga rättigheter, i skogar som hotar höga naturvärden (HVCs), i områden som avskogas eller omförts till plantager eller från genmodifierade träslag. För mer information, besök: http://www.hultafors.se/fsc

Successiv omvandling mot FSC-certifierat virke

Målet är att vi inom tre år från och med nu endast använder FSC-certifierat trä i våra tumstockar av björkträ som produceras i Sverige. Idag är efterfrågan på certifierad björk inte lika med resurserna, vilket gör att tillgången till FSC-certifierad skog är begränsad. Innan vi kan gå över helt FSC-certifierad björk, så köps allt trämaterial vi använder vid tillverkningen av våra vikningsregler i björk, från Controlled Wood eller FSC/PEFC-certifierade leverantörer.

Publicerat 04 februari 2019.

Fråga oss