Partner login

Vassa, pålitliga stämjärn - alltid till hands

Hultafors - Sweden

Se det som din nya vän i vardagen. Vassa, pålitliga och alltid till hands. Hultafors stämjärn är utformade för att kombinera maximal skärpa med slitstark hållbarhet.

Redo för tuff precision och allsidig användning, från hackning till bändning och skrapning.

Hultafors new chisels

Stämjärn EDC har starka blad av japanskt stål, med smidigt handtag för att klara hårda hammarslag och ett smart hölster med en klämma för enkel åtkomst i alla lägen. Med andra ord ett extremt mångsidigt stämjärn, finns i en mängd olika storlekar.Hultafors chisels

Dina nya vänner? Samla dina tre favoriter i vårt unika stämjärnshölster, enkelt att
fästa på ditt bälte eller förvara i verktygsväskan.

Så gör dig redo för en ny nivå av precision och effektivitet.

HULTAFORS STÄMJÄRN EDC

Professionella hantverkare använder inte längre stämjärn enbart för att karva i trä. Istället har stämjärnet blivit ett all-round verktyg som används till allt ifrån att hugga, bända och skrapa med.Hultafors chisels EDC

Som svar på detta lanserar nu Hultafors stämjärn EDC – en ny produktkategori, omsorgsfullt designad för att kombinera maximal skärpa och hållbarhet. – Tuffa, mångsidiga och ergonomiska. Det gör stämjärnen till ett perfekt komplement för alla verktygslådor, säger Håkan Carlsson, Product Manager på Hultafors.

När Hultafors nyligen studerade professionella hantverkare i deras dagliga arbete visade sig ett uppenbart behov av stämjärn som är enkla att ta med sig och samtidigt passar olika typer av arbete. Byggnadsarbetare, snickare, golvläggare, takläggare, låssmeder och målare efterfrågade alla samma sak – ett smidigt stämjärn med tåligt blad och rejält skaft som kan stå emot hårda hammarslag.

– Stämjärn EDC har starka blad av japanskt stål och ett smidigt handtag, tillverkat av glasfiberförstärkt PP-plast, som klarar av riktigt tuff behandling. Bladets skaft har försetts med hullingar för att förhindra att det trycks in i skaftet när man slår på det, vilket gör att verktyget känns extra stabilt. För att göra stämjärn EDC så lättillgängligt som möjligt har vi även tagit fram ett smart hölster som lätt kan fästas på bältet, fickan eller på en knapp. – Kortfattat kan man säga att stämjärn EDC har alla önskvärda funktioner – alltid nära till hands, säger Håkan Carlsson.

Den nya produktkategorin inkluderar stämjärn med bladstorlekar från 6mm till 32mm. För att göra arbetet så säkert som möjligt har bladen inga vassa hörn och handtagets utformning garanterar ett korrekt grepp

HULTAFORS SKÖLP IGC

Hultafors chisels IGC

Hultafors lanserar nu skölp IGC d22 - vass, pålitlig och alltid nära till hands vid montering av låshus, slutbleck och gångjärn. Ett komplicerat arbete som nu effektiviseras betydligt. – Gör dig redo för en helt ny nivå av precision och effektivitet, säger Håkan Carlsson, Product Manager på Hultafors.

Snart finns Hultafors skölp IGC d22 i butikerna, en ny pålitlig partner för låssmeder som ställer höga krav på precision och effektivitet i sitt arbete. Den har ett högkvalitativt blad av japanskt stål och ett smidigt handtag designat för att stå emot hårda hammarslag – samt ett smart hölster för att göra verktyget skyddat och lättillgängligt.

Bladets infästning har försetts med hullingar för att förhindra att det trycks in i skaftet när man slår på det, vilket gör att verktyget känns extra stabilt.

Nu kan låssmeder förlita sig på en helt ny nivå av precision och effektivitet. Skölpen har slipad insida som ger en perfekt 11mm radie. För att göra verktyget lättillgängligt har vi designat ett smart hölster som lätt kan fästas på bältet, en byxknapp eller en ficka. – Kort och gott: precision, styrka och effektivitet – alltid nära till hands, säger Håkan Carlsson.

Hultafors chisels holder 3 pcs

Hultafors nyligen genomförda studie visade att hantverkare ofta växlar mellan flera olika stämjärn i arbetet. Därför lanserar Hultafors även en unik hållare med plats för tre stämjärn, en innovativ produkt som gör det enkelt för hantverkaren att samla sina favoriter. Dessutom kan den enkelt fästas på bältet eller hålla ordning på stämjärnen i verktygslådan.

Publicerat 25 november 2013.

Fråga oss