Partner login

Hultafors lanserar CC-skala på mätband

Hultafors - Sweden

Hultafors erbjuder redan marknadens mest exakta mätband – EU Klass 1. Nu lanseras ytterligare en nyhet som förenklar arbetsdagen för hantverkare runt om i världen. Ett mätband med en CC-skala på undersidan.

Det är mätbandet BT som får en dubbelgradering på bandet.

– Genom att trycka en skala för CC-mått på undersidan av mätbandet blir det ännu enklare att mäta och få hjälp vid exempelvis uppregling av en vägg. Det blir helt enkelt ännu lättare att göra rätt, säger Per Eriksson, produktchef på Hultafors

Efterfrågat av hantverkare

Efterfrågan om en CC-skala på bandet kommer från hantverkarna som i dagsläget har fått lösa problematiken på olika sätt genom att exempelvis såga till en bräda i rätt mått för att få ett korrekt avstånd mellan reglarna.

– Genom att utnyttja en redan befintlig produkt och lägga till en gradering så kan vi på ett enkelt sätt effektivisera arbetsdagen för hantverkarna, säger Per..

CC-mått för 30/60 och 45/90 cm

Kort mätband stål BT är ett mätband i stål med dubbelsidig gradering för exakt mätning och utsättning av reglar. Stålmätbandet är graderat med mycket exakt bläckstråleteknik och har en matt yta för reflexfri avläsning. Undersidan har en gradering för CC-mått som underlättar vid utsättning av exempelvis reglar. Graderingen är för CC-mått 30/60 och 45/90 cm.

– Detta är en uppdatering av det befintliga mätbandet vilket innebär att alla BT mätband kommer att få den här dubbelsidiga graderingen, säger Per.

Publicerat 19 juni 2018.

Fråga oss