Partner login

Lanserar brett sortiment tvingar

Hultafors - Sweden

Professionella hantverkare vet vilken skillnad det innebär att verkligen kunna lita på sina verktyg. Det gäller i synnerhet tvingar som ofta ska snabbt på plats och hålla ihop, bära upp eller stabilisera projektet.

Och det är precis vad Hultafors nya sortiment av snabbtvingar och skruvtvingar handlar om.
– Det som utmärker våra nya tvingar är att de är lättjobbade, ergonomiska och stryktåliga. Och framförallt levererar de pålitlig klämkraft som håller i längden, säger Håkan Carlsson, Produktchef på Hultafors. 

lättanvända proffstvingar med kraft att lita på

Snabb och smidig eller extrem klämkraft? Frågar man professionella hantverkare om snabbtvingar handlar svaren oftast om att det måste var enkelt att få dit dem och att de ska ha tillräckligt med kraft för att göra ett bra jobb.

Därför har Hultafors prioriterat kompakt och ergonomisk design och slitstarka material framför maximal klämkraft. Det gör att de nya snabbtvingarna QCX och QC är extremt lättjobbade och effektiva, men samtidigt levererar tillräcklig klämkraft för ett stabilt jobb.

– Vår nya snabbtving QCX har en smidig design och ergonomiskt enhandsgrepp med 2-stegs förflyttning vilket gör att du kan jobba snabbt och effektivt och komma åt bra även i trånga utrymmen. Den är tillverkad i robust glasfiberarmerad nylon och har en helsmidd skena av stål viket gör att den tål tuffa tag och verkligen håller klämkraften i längden, säger Håkan Carlson. 

Hultafors breddar även sitt utbud av professionella handverktyg med en bred serie skruvtvingar som är utvecklade efter samma principer som snabbtvingarna: de ska vara lättarbetade, stabila och leverera pålitlig klämkraft.

– Den kraftigaste tvingen är CM-modellen som är tillverkad i slagtåligt aducerat gjutgods. Den har en skena som är räfflad på båda sidor vilket minimerar risken för att skänkeln glider vid fixering. 

Mest klämkraft, upp till 700 kg, får du med Skruvtving PFC som har ett pivoterande handtag som du kan vinkla för att få extra bra kraft när du drar åt eller lossar tvingen, säger Håkan Carlsson. 

Detta är Hultafors Snabbtvingar QCX/QC:

 • Kompakt design och tunn, smidd front back vilket underlättar jobb i trånga utrymmen.
 • Ergonomiskt grepp med snabb 2-stegs frammatning och återställning.
 • Stryktålig glasfiberarmerad nylon och helsmidd skena av stål för lång hållbarhet.
 • Prismaspårade gummiskydd minimerar tryckskador och ökar fixeringskraften.
 • 8 modeller: spännvidd: 150–600 mm, 75-95 mm.
 • Klämkraft upp till 100-120 kg (QCX) 60-70 kg (QC). 

Detta är Hultafors Skruvtvingar CF/CFP/CM:

 • Slitstark helsmidd stålskena, profilerad och glansförzinkad. (CF/CFP)
 • Robust skena av förkromat stål, räfflad för att hindra skänkeln från att glida vid fixering. (CM)
 • Tvåkomponents pivoterande handtag för att ge bättre kraft när man drar åt och lossar. (CFP)
 • Tunn ända på skenan vilket underlättar i trånga utrymmen. (CF/CFP)
 • 22 modeller: spännvidd: 100–500 mm, djup 50-175 mm.
 • Klämkraft upp till 700 kg (CFP) 670 kg (CF) 500 kg (CM) 

Publicerat 29 april 2015.

Fråga oss