Partner login

Lanserar handsåg för professionella hantverkare

Hultafors - Sweden

Om man frågar professionella hantverkare hur en bra såg ska vara är svaret unisont: den ska vara effektiv, ha bra grepp och inte nypa. Det var också utgångspunkten när Hultafors började utvecklingen av sitt nya sortiment av handsågar.

– Vi är ledande på en rad områden inom handverktyg. Nu siktar vi på att bli bäst på sågar också, och vår nya Handsåg HBX har flera unika funktioner som visar det, säger Håkan Carlsson, Produktchef på Hultafors. 

ROBUST DESIGN, effektiv kapning och utbytbara blad.

Professionella hantverkare ställer stora krav på sina sågar. I grunden handlar det om effektivitet. Att kunna såga snabbt, rakt och säkert med garanterat snygga snitt varje gång. Det ställer extrema krav på sågen. Den ska vara stryktålig utan att tappa skärpan, ha ett skönt grepp där kraften överförs i varje tag och vara stabil och precis utan att bli tung.

– Vår nya proffssåg HBX har ett härdat 1 mm tjockt blad och speciell tandslipning med 3-fas. Det gör sågen extremt effektiv och stabil samtidigt som du får fina snitt utan flisning. Bladet är behandlat med miljövänligt vax vilket minskar friktionen och minimerar risken för att sågen nyper.

- Dessutom har sågen ett enkelt system för att snabbt kunna byta blad. Det gör att man alltid har en vass såg till hands samtidigt som man slipper köpa en helt ny såg när den gamla blivit slö, säger Håkan Carlson. 

Handsåg HBX har många funktioner som är utvecklade för att underlätta arbetet för hantverkarna. Bland annat är bladspetsen speciellt utformad för att underlätta i trånga utrymmen och när man börjar såga mitt i en skiva.

Det robusta bladskyddet har en unik design med smart snabbkoppling som gör att man snabbt och enkelt kan snäppa av och på skyddet på sågen. Det ergonomiska handtaget är klätt med gummi vilket ger ett skönt fast grepp. Själva handtaget är tillverkat i höghållfast ABS vilket gör att det håller för många bladbyten.

HBS Handsaw with print

I det nya sågsortimentet lanserar Hultafors även Handsåg HBS – en allroundsåg som delar många funktioner med proffssågen HBX, men som kommer i ett lite enklare utförande.

Detta är Hultafors Handsåg HBX: 

  • Härdat blad (550 mm långt, 1 mm tjockt) för extra stabilitet, precision och låg vibration.
  • Ergonomiskt handtag i höghållfast ABS klätt med gummi för perfekt grepp med kraft och precision.
  • Unik tandslipning med 3-fas – kombinerar effektiv avverkning och bra bett med fina snitt utan flisning.
  • Unik svart miljövänlig ytbehandling med vax för låg friktion, vibration och skydd mot rost.
  • Enkelt system för att byta blad garanterar alltid en vass såg till hands.
  • Robust bladskydd med snabblås för effektivt skydd.
  • Unikt formad bladspets underlättar när du börjar såga mitt i en skiva.

Publicerat 29 april 2015.

Fråga oss