Partner login

Hultafors lanserar yxserien Premium

Hultafors - Sweden

Hultafors tar ett nytt grepp på yxsegmentet med inriktning på användarupplevelsen och Hults Bruks historia. För att fira den 300 år gamla traditionen och hantverket av smidesyxor i Hults Bruk har yxorna blivit uppkallade efter berömda smeder och områden runt smedjan.

Den nya Premium-serien består av åtta kvalitetsyxor som sträcker sig från de små och användbara vandringsyxor till kraftfulla Klyvyxor.

"Användarupplevelsen har varit vårt fokus för denna lansering och vi har lagt stor vikt vid detaljer - från kvalitetsproduktförpackningar till online-närvaro", säger Per Eriksson, produktchef Hultafors.

Uppkallade efter kända smeder och lokala områden

På Hults Bruk i Östergötland har smeder utfört arbete som inte många andra kan göra i över 300 år. Faktum är att det är väldigt få tillverkare i världen som använder smeder med de färdigheter som detta hantverk kräver. För att fira detta arv har produkterna blivit uppkallade efter berömda smeder och områden runt smedjan.

"Arvet och kvaliteten på vår tillverkningsprocess är det som gör våra yxor så speciella. Premium-serien är en hyllning till detta unika hantverk och genom att namnge produkterna efter berömda smeder och områden runt smedjan, tar vi historien in i framtiden ", säger Per Eriksson

.

Livstidsgaranti

Hultafors yxor har tillverkats på det traditionella sättet sedan 1697. Detta hantverk i kombination med smides-konsten resulterar i en pålitlig högdensitetsprodukt med lång livslängd som kan användas i flera generationer. Därför erbjuder Hultafors en livstidsgaranti på yxhuvudet på alla Premiumyxor.

"Vi har en lång tradition av yxstillverkning och tillverningsrocessen har raffinerats i många år, vilket resulterar i ett enastående hantverk. Våra yxor är gjorda för generationer, så det är en naturlig utveckling för oss att inkludera livstidsgaranti med varje Premiumyxa, säger Per Eriksson.

ÅBY Skogsyxa OCH HULT Klyvyxa

Det nya utbudet av yxor innefattar både modeller som används för traditionellt träarbete såväl som utomhusmodeller för entusiasterna. Lanseringen innehåller också två nya modeller; Åby Skogsyxa och Hult klyvyxa. För att komplettera erbjudandet kommer två tillbehör också att lanseras, en slipsten för skärpning och ett unikt mångsidigt läderstycke.

Publicerat 20 mars 2018.

Fråga oss