Partner login

Hultafors lanserar nästa generations märkverktyg

Hultafors - Sweden

Nu kompletterar Hultafors de traditionella snickarpennorna med nästa generation av märkverktyg. Produkterna är framtagna tillsammans med hantverkare från olika yrkeskategorier och målet är att göra hantverkares arbetsdag ännu mer effektiv.

Lanseringen innefattar tre nya pennor och tillbehör.

– Vi har valt att ta fram ett antal produkter som förenklar arbetsdagen för hantverkare när det gäller märkning. Det har varit viktigt för oss att både tänka effektivitet, ergonomi och hållbarhet när vi tagit fram de nya produkterna, säger Per Eriksson, produktchef på Hultafors.

Stiftpenna – i hölster med inbyggd vässare

Hultafors Stiftpenna är en greppvänlig penna i hölster med inbyggd vässare. Hölstret är smart utformat så att pennan är enkel att ta ur men också garanterar att den sitter på plats när så önskas. Dessutom är både pennan och hölstret konstruerat så att de inte rullar iväg när du lägger ifrån dig dem.

Pennvässaren är placerad i hölstret för snabb åtkomst och via ett hål i botten på hölstret leds smuts och fukt ut för en längre hållbarhet. Allt detta tillsammans med den ergonomiska och greppvänliga designen på pennan resulterar i en pålitlig penna som förenar det bästa från två klassiker.

– Stiftpennan är en kombination av den traditionella snickarpennan och den klassiska skolpennan. Genom att använda bådas former på pennan får du ett bra grepp oavsett om du vill dra tydliga linjer eller göra precisionsmärkningar, säger Per.

Refill med reservstift i två kombinationer

Refill är en smart behållare med 10 reservstift för stiftpennan som finns i två kombinationer, antingen med 10 stift i hållbar grafit eller 4 stycken grafitstift och 6 stycken stift i krita, 3 röda och 3 gula. Grafitstiften är optimerade för en ökad hållbarhet och resistans mot väta.

– Genom att byta ut stiften istället för hela pennan bidrar användaren till ett mer hållbart byggande, säger Per.

Tuschpennor för märkning där det är svårt att komma åt

Lanseringen innefattar även två djuphålsmärkare som underlättar märkning i trånga utrymmen och går att använda i smala hål. Pennorna finns i röd och svart permanent tusch för att kunna användas på de flesta material och underlag.

Publicerat 11 juni 2018.

Fråga oss