Partner login

Hultafors lanserar två friluftsknivar

Hultafors - Sweden

Det växande intresset för bushcraft och friluftsliv har inspirerat Hultafors att utöka sitt sortiment av hantverkarknivar med två friluftsknivar, OK1 och OK4. De två knivar har tagits fram i nära samarbete med professionella användare.

Nya knivar utvecklade för frilftsliv

- Det växande intresset för Bushcraft och friluftsliv är också något vi velat möta. Därför har vi också utvecklat två robusta Friluftsknivar för alla behov i vildmarken. Här har vi samarbete med erfarna friluftsutövare, berättar Nikita Golovlev.

Japanskt knivstål och skandinavisk slipning för bästa skärpa

De två friluftsknivarna från Hultafors, OK 1 och OK 4, kommer båda med 3 mm japanskt knivstål och skandinavisk slipning för bästa skärpa och som är perfekt att slipa/bryna.

En svart Elektroforetisk ytbehandling (EPD) minskar risken för rost. Den slipade ryggen på bladet för använding av tändstål samt lasergraverad skala avsedd för friluftsaktiviteter.

-Vi hoppas att friluftsfantaster kommer att se våra nya knivar som bra verktyg att ta med sig ut i naturen, säger Nikita Golovlev.

friluftskniv OK1

En kraftig och riktigt slagtålig friluftskniv med ett större handtag som är framtagen för de riktigt tuffa uppgifterna. Det kraftiga tyghölstret tillåter upp till 80 mm brett bälte och har avsedd förvaring av tändstål.

Bladet som är gjort av 3,0 mm japanskt knivstål har en skandinavisk slipning och härdats till 58-60 HRC. För att bättre motstå rost har bladet en elektroforetisk ytbehandling. Den slipade ryggen på bladet är avsedd för använding av tändstål.A powerful and durable outdoor knife with a larger handle suitable for tough tasks in the field. The hardwearing textile belt loop allows up to 80mm wide belts and is equipped with a pocket for a fire starter.

friluftskniv OK4

En mångsidig och kraftig friluftskniv med friktionsgrepp som är framtagen för de tuffa uppgifterna. Det kraftiga tyghölstret tillåter upp till 80 mm brett bälte och har avsedd förvaring av tändstål.

Bladet som är gjort av 3,0 mm japanskt knivstål har en skandinavisk slipning och härdats till 58-60 HRC. För att bättre motstå rost har bladet en elektroforetisk ytbehandling. Den slipade ryggen på bladet är avsedd för använding av tändstål.

Publicerat 05 oktober 2016.

Fråga oss