Partner login

Universalknivar och blad

Hultafors - Sweden

Hultafors nya koncept med Universalknivar och blad innebär ett bredare utbud och ett system för enkelt bladbyte som ger både effektivitet och säkerhet till användarna.

Nya universalknivar och ett stort antal nya blad, det är Hultafors svar till professionella användare som frågar efter intressanta alternativ i en tidigare sömnig produktkategori.

- Vårt koncept av specialiserade hantverkarknivar har varit mycket populär. Nu utvidgar vi vårt utbud av universalknivar och blad på samma sätt, berättar Håkan Carlsson, produktchef på Hultafors.

Den rätta vikten

Hultafors nya universalknivar delar alla en ergonomisk design för stabilitet och komfort. Men beroende på en preferens för klassisk, robust vikt eller lättvikts flexibilitet kan professionella välja mellan en inkapsling i zink eller aluminium.

Det finns också en säkerhetsmodell med ett automatiskt indragbart blad.

Ett blad för alla yrken 

Det nya sortimentet från Hultafors erbjuder sex specialiserade blad tillverkade av utvalt stål för att tillgodose olika behov för olika yrken.

- Vi ville ha ett större utbud av blad, så att varje professionell hantverkare själv skulle kunna bestämma sig vilket blad som passar deras arbete, säger Håkan Carlsson, produktchef på Hultafors.

Det vassa Allroundbladet är ett pålitligt val för daglig användning. Prestandabladet har extra lång livslängd, Edge ger extra skärpa, Krokbladet är för golvläggare som skär mattor och Säkerhetsbladet kommer med en trubbig spets.

Extraordinär skärpa

Och slutligen har vi Staminabladet, ett blad i sin egen liga, gjord av en hemlig bi-metallkomposition.

- Stamina är ett blad som vi gjorde för att utmana oss själva. Bara för att se vad som är möjligt att uppnå när det gäller skärpa och lång livslängd, säger Håkan Carlsson

EN SMART DISPENSER FÖR EFFEKTIVITET OCH SÄKERHET

Alla nya blad från Hultafors kommer packade i en smart fjäderbelastad dispenser som rymmer upp till 10 blad. Dispensern passar inuti handtagen i Hultafors Utility knivar, så att ett skarpt blad alltid är nära till hands. En smart funktion är lagringsutrymmet för använda blad på baksidan av dispensern.

- Detta förhindrar att gamla blad sprids ut på arbetsplatsen och orsakar skärskador. En liten förbättring som kan bidra till att skapa säkrare arbetsplatser, säger Håkan Carlsson.

Publicerat 11 maj 2017.

Fråga oss