Partner login

Användarvänliga laserverktyg

Hultafors - Sweden

Vi arbetar ständigt med att utveckla vårt verktygssortiment för medvetna hantverkare. Detta arbete har resulterat i tre nya användarvänliga laserverktyg – inklusive en avståndsmätare – framtagna för att effektivisera din arbetsdag.

Tre nya modeller baserade på enkelhet och användarvänlighet

Vi har saknat några verktyg inom laserkategorin och har därför kompletterat utbudet med en krysslaser, en punkt- och krysslaser samt en avståndsmätare, ett verktyg som vi tidigare inte har haft i vårt sortiment. De tre nya verktygen är byggda med fokus på enkelhet och användarvänlighet för att ge snabb och precis mätning.

Få knappar

De nya intuitiva laserverktygen är enkla att förstå och använda. De har exempelvis få knappar i syfte att effektivisera ditt arbete.

100% slitstark precision

Våra intuitiva laserverktyg är tillverkade av ett slitstarkt plastmaterial och redo att användas omgående. Samtliga verktyg testas och kalibreras noggrant innan leverans för att säkerställa hög mätprecision.

Laserklasser

Laserklasser är i allmänhet indelade i två grupper – de som uppfyller den europeiska standarden EN 601125-1 och de som uppfyller den amerikanska standarden FDAA 1040.10:1.4.97. Utöver detta finns det åtta olika laserklasser som specificerar laserns styrka – ju högre klass desto starkare och därmed också skadligare laser. Våra nya verktyg är i klass 2 och den något ljusstarkare klassen 2M. Båda klasserna ger mycket ljusstarka syftningslinjer utan att vara direkt skadliga för ögonen. OBS! Kom dock ihåg att aldrig rikta laserstrålen mot dina eller någon annans ögon.

En varningssymbol och produktinformation ska finnas på varje laserverktyg.

IP-klassning

Elektronisk utrustning som ska användas i krävande miljöer måste ha en god kapsling för att förhindra att damm, fukt och vatten påverkar produkten. IP-klassning definierar den elektroniska produktens nivå vad gäller skydd mot partiklar (damm) och fukt. Den första siffran i IP-klassningen refererar till partiklar medan den andra siffran refererar till fukt. Våra laserverktyg har IP-klassning IP54, vilket betyder att de är skyddade mot damm (5) och strilande vatten (4). Detta innebär att laserverktygen kan användas i krävande miljöer både inom- och utomhus.

Nivelleringstyper

Laserverktyg kan nivelleras på flera sätt. Den vanligaste metoden är självnivellering, som också är den metod vi använder i vårt sortiment av intuitiva laserverktyg.

SJÄLVNIVELLERING

Ett automatiskt, självnivellerande system med en magnetisk pendel och ett gyro som säkerställer att laserverktyget alltid är jämnt positionerat. Det snabbaste och enklaste sättet att göra exakta mätningar.

AUTOMATISK LASER

Nivelleringen justeras med hjälp av servomotorer och elektronisk libell. Hultafors har inte några laserverktyg med denna typ av nivellering.

MANUELL LASER

Nivellering med hjälp av justerskruv och libell. Används främst för enklare uppgifter.

Låst pendel – Transportsäkring

Hultafors självnivellerande laserverktyg är utrustade med en magnetisk pendel och ett gyro som säkerställer att lasern alltid är jämnt positionerad vid användning. För att skydda pendeln från skador när verktyget inte används, exempelvis vid transport, låses pendeln automatiskt när du stänger av lasern. När du slår på lasern, kontrollera därför att pendeln har släppt från låsläget och rör sig fritt innan du använder verktyget.

HDL 80 Avståndsmätare

HDL 80 är en intuitiv och lättanvänd laseravståndsmätare med bakgrundsbelyst display som mäter upp till 80 meter. Perfekt att använda vid mätning av längre avstånd och vid beräkning av area och volym.

Rakt på sak med HDL 80

HXL Krysslaser

HXL är en kompakt och lättanvänd krysslaser. De ljusa, exakta linjerna ger snabb och korrekt läsning, vilket gör att du blir mer effektiv när du till exempel kaklar eller hänger tapeter eller skåp.

Ingen krångel, bara precision med HXL

PXL Punkt- och krysslaser

PXL är en användarvänlig punkt- krysslaser. Lodpunkten och det roterbara fästelementet gör den enkel att placera överallt där hög precision behövs, till exempel vid uppsättning av väggar.

Rada upp perfektion med PXL

Fråga oss