Om oss

Hultafors är ett ledande varumärke som erbjuder tillförlitliga handverktyg designade för professionella hantverkare världen över. I mer än 140 år har vi utvecklat innovativa verktyg som du kan lita på, i alla lägen.

Verktyg att lita på

Vi erbjuder ett urval av tillförlitliga handverktyg för att mäta, märka, såga, hamra och nivellera samt spett och bräckjärn.

Att utveckla nya produkter är det som driver oss. När vi tror på en idé ger vi den 100 %. Resultatet är en rad verktyg som levererar bästa möjliga funktion, tillförlitlighet och precision. Verktyg du kan lita på i alla lägen, varje dag.

"Funktion och precision som känns i handen."

Hultafors - en del av Hultafors Group

Hultafors Group består av ett unikt urval av varumärken att lita på - för såväl distributörer som hantverkare. Vi förenas i en gemensam vision: att erbjuda professionella användare bästa möjliga funktion, säkerhet, skydd och effektivitet på jobbet.

Snickers Workwear erbjuder innovativa arbetskläder av högsta kvalitet, så som arbetsbyxor och verktygsbälten. Solid Gear skyddar fötterna med säkra arbetsskor och skyddskor som är bekväma att använda hela arbetsdagen. För Wibe Ladders är din säkerhet på höjd alltid högsta prioritet, vilket märks tydligt i varje detalj på varumärkets stegar och arbetsställningar. När du vill skydda dina öron i arbetet erbjuder Hellberg Safety både passiva och aktiva hörselskydd med många olika funktioner.

"Fråga vilken professionell användare av verktyg som helst. Svaret blir: Om du vill ha rejäla grejer ska du välja Hultafors."

Vår filosofi

När du väljer ett verktyg från Hultafors kan du vara säker på att du får ett verktyg som levererar bästa möjliga funktion, precision och kvalitet.

Hultafors har unika kunskaper om de professionella användarnas arbetsdag. Och även en unikt stor erfarenhet. Det hela började 1883 då Karl-Hilmer Johansson Kollén konstruerade den numera världskända tumstocken. Sedan dess har vi utvecklat och tillverkat verktyg för hantverkare.

Vi erbjuder ett brett urval av handverktyg för alla typer av professionellt hantverk. Våra produkter har utvecklats i samarbete med professionella användare med målsättningen att göra arbetsdagen så enkel och effektiv som möjligt. Vi låter till exempel professionella användare testa produkterna tills alla är nöjda med resultatet. För oss är det enda sättet att se till att våra produkter lever upp till vårt löfte – verktyg att lita på.

Hultafors produkter har utvecklats med ditt bästa i åtanke. Vi strävar efter att utveckla ergonomiskt utformade produkter tillverkade i hållbara material och med lång livslängd. Därigenom kan vi maximera våra produkters livslängd och samtidigt minimera vår miljöpåverkan.

En hållbar standard

Vi har stora ambitioner för vårt bidrag till en hållbar framtid. För oss är det viktigt att du kan lita på såväl våra produkter som våra handlingar.

Vi arbetar med ständiga förbättringar för att sänka kostnaderna, förbättra vår verksamhet och i slutändan uppfylla kundernas behov och överträffa förväntningarna. För oss handlar hållbarhet lika mycket om socialt engagemang som miljötänkande. Genom att agera socialt och miljömässigt ansvarsfullt bygger vi både vår kultur och verksamhet på lång sikt, vilket säkerställer att våra kunder kan lita på våra produkter och våra handlingar.

Hultafors är certifierat enligt följande standarder:

  • SE-EN ISO 9001:2015

  • SE-EN ISO 14001:2015

Hultafors i siffror

  • Vi tillverkar cirka 13 700 000 meter tumstockar varje år, vilket motsvarar avståndet mellan vår fabrik i Hultafors och fabriken i Australien.

  • Det krävs mellan 40 och 60 slag för att tillverka en yxa för hand i smedjan vid Hults Bruk.

  • Våra 109 modeller av spett och brytspakar är tillverkade av samma högkvalitetsstål som används för tänderna på en grävskopa.

  • Vår MST 180 har en tolerans på 1 mm per meter och är med det 10 gånger känsligare än andra vattenpass på marknaden.