Sätt ditt företag i fokus

Flera av våra tumstockar, pennor och knivar kan fås med reklamtryck.

Reklamtryck på tumstockar

På tumstockar kan trycket placeras på själva leden och/eller på sidan. Observera att tryckytan varierar mellan olika modeller. Tumstockar med reklamtryck levereras som standard i 10-pack (plastfolie) utan EAN-kod på själva tumstocken.

Färger

Hultafors erbjuder tryck i Pantone-skalans (PMS) standardfärger. Mot en extra kostnad kan vi leverera tryck i ytterligare 600 PMS-nyanser. Om du behöver specialfärger som inte kan blandas av oss utan måste beställas från en extern leverantör ger vi dig gärna ett kostnadsförslag. Observera att mindre färgavvikelser i förhållande till Pantone-skalan kan förekomma.

Tryckyta för tumstockar

RE = tryck på sida. Tumstocken har måttmarkeringar på ändsektionerna vilket innebär att trycket måste placeras på sidan (sektionstryck ej möjligt). Tryckytan lämpar sig för logotyper, företagsnamn eller annan text och bild.

FÖ = tryck på ändsektionernas överdel + sida. Den övre halvan av tumstockens båda ändsektioner kan förses med tryck. Lämpligt för företagsnamn, telefon- och faxnummer eller en kort slogan. Kan kombineras med tryck längs tumstockens sida.

MF = tryck på ändsektionernas mittendel + sida. Liknar FÖ med skillnaden att trycket placeras mitt på ändsektionerna så att mätmarkeringarna på båda sidor om trycket kan användas. Kan kombineras med tryck längs tumstockens sida.

Provtryck

För provtryck tillämpar Hultafors följande krav:

  • Bilder i form av logotyper eller andra vektoriserade bilder måste bifogas beställningen som öppna EPS-filer eller som pappersdokument av minst laserkvalitet 50 % större än trycket. Vi berättar gärna vilken teknik, programvara och utrustning som behövs. Filen måste också innehålla kulörinformation.

  • Eventuella fotografier måste bifogas i TIF- eller JPG-format.

  • Text som ska tryckas måste anges som löpande text. Typsnitt och eventuell teckenstorlek måste också anges. Vid ofullständiga filer debiteras en extra avgift för framställning av filer/original. Om kunden önskar kan Hultafors även framställa ett original till kunden på timdebitering. Ett provtryck består av en eller flera numrerade klichéer. Klichéerna kan sedan användas för nya provtryck, till exempel om en kliché ska bytas ut medan den andra ska behållas.

Priser för reklamtryck

Förutom kostnaden för själva produkten debiteras en extra avgift per tryck och kliché. Till detta läggs ytterligare avgifter för eventuella specialfärger och bearbetning av bifogade original. Obs! Vid flerfärgstryck debiteras tryckning och klichéer per färg.

Verktygen som nämns

graphic