Köpguide för vattenpass

För många vattenpass att välja mellan? Den här guiden gör ditt val enklare.

Så här väljer du rätt vattenpass

Det finns många olika vattenpass av olika fabrikat på marknaden. Vi på Hultafors är ganska övertygade om att våra vattenpass är svårslagna. Men ta oss inte på orden, utan gör en egen jämförelse.

Som vi ser det finns det några viktiga aspekter att överväga när man väljer vattenpass.

Libellerna

Börja med libellerna och se till att du väljer okrossbara blocklibeller. Självlysande reflektor och förstoringsglas är viktiga funktioner som underlättar avläsningen i alla ljusförhållanden.

Libellerna bör inte påverkas av kyla eller statisk elektricitet.

Låg tolerans

En kvalitetsindikator är tillverkningstoleransen. Toleransen ska specificeras för nivellering i både normalt och omvänt läge.

Hållfast skena

För att vara garanterat hållfast bör skenan ha en vikt på över 500 g/m. Du bör dock ändå välja en modell med stötdämpande gummiändar som skyddar vattenpasset om du råkar tappa det.

Rätt känslighet

Sist men inte minst bör du välja ett vattenpass med en känslighet som lämpar sig för den aktuella arbetsuppgiften. Ett vattenpass med en känslighet på 10 mm/m är perfekt för de flesta situationer. För vissa arbetsuppgifter, t.ex. montering av dörrkarmar, krävs ett mer specialiserat verktyg. För den här typen av arbeten rekommenderar vi ett vattenpass med högre känslighet (1 mm/m eller 2 mm/m) som ger dig den precision du behöver för att göra ett perfekt jobb.

Vill du hitta ett vattenpass som uppfyller alla dessa krav? Välj ett från Hultafors!

Verktygen som nämns

graphic