Välj rätt hantverkarkniv

Hultafors tåliga hantverkar- och friluftsknivar är anpassade efter hur hantverkarna faktiskt arbetar. Den här guiden hjälper dig att hitta rätt kniv för just dig och ditt arbete.

Montörknivar

Det tunna bladet, eggens slipning och handtagets unika utformning gör den här elkniven perfekt för kabelskalning. Se till att du väljer rätt variant eftersom kniven finns för både höger- och vänsterhänta.

Grov- och stämknivar

De här kraftiga och slitstarka knivarna kan användas för de flesta jobb som kräver att man bänder, bryter eller hackar i diverse material.

Målarkniv

Målarkniven har tre olika funktioner. Först och främst är det en kniv, men det är också en skruvmejsel och en burköppnare.

Räddningskniv

Räddningskniven är avsedd för krävande och våta förhållanden och har tandad egg, friktionsgrepp i Santoprene och blad i rostfritt stål med trubbig spets.

Friluftsknivar

Våra tåliga och robusta friluftsknivar har extra tjocka (3,0 mm) blad i härdat kolstål med skandinavisk slipning. EPD-behandlade för maximalt rostskydd.

Precisionskniv

Precisionsknivens tunna blad ger dig all kontroll och precision du behöver när du snidar och skär i begränsade utrymmen.

Repkniv

Med repkniven skär du enkelt av rep och packband. Kniven har tandad egg med bitande skärpa som skär genom hårda och svårhanterliga material utan problem.

VVS-kniv

Eftersom rörmokare behöver kunna ta bort grader från rör har rörmokarkniven en integrerad fil på knivbladets ena sida.

Verktygen som nämns

graphic