Universalknivar - välj rätt blad

Hultafors har olika typer av knivblad, bl.a. sex specialblad, som tillgodoser behoven inom olika yrkesgrupper. Den här guiden hjälper dig att hitta rätt blad för just ditt arbete.

Allround – det pålitliga alternativet för det dagliga arbetet

Allround-bladet kombinerar prestanda och slitstyrka på ett perfekt sätt och är ett tillförlitligt val för det dagliga arbetet, till exempel tillskärning av gipsskivor, våtrumsgolv, glasfiberduk och textil.

Edge – när du skär med kanten snarare än spetsen

Edge är snäppet vassare än Allround och är rätt val för arbeten där du främst skär med bladets kant (snarare än spetsen), till exempel vid tillskärning av linoleummattor och glasfiberdukar. För mer specifik golvläggning bör du dock välja Hook-bladet.

Hook – golvläggarens val

Hook är särskilt framtaget för golvläggare och har en hakformad ände för effektiv tillskärning av golvmaterial.

Performance – för tuffa användare i krävande miljöer

Performance är tillverkat av hållfast stål och har en mycket kraftig spets. Det kraftfulla bladet är konstruerat för tuffa användare i krävande miljöer, till exempel snickare som gipsar flervåningshus.

Safety – minskar risken för stickskador

Safety-bladet har en trubbig spets som minskar risken för stickskador och är ett utmärkt val när du skär i tejp och liknande material. Bladet används tillsammans med Hultafors universalkniv USRA, som drar in bladet automatiskt när det inte belastas.

Stamina – för extra krävande skärarbeten

Med stål av högsta kvalitet, högteknologisk slipning, extremt bra skärpa och lång livslängd är Stamina det självklara valet för extra krävande arbeten. Med det här bladet får du fantastisk precision och kontroll när du skär i svårhanterliga material som brandsäkra gipsskivor och extra starka glasfiberdukar.

Verktygen som nämns

graphic