Profiltryck på tumstock

Vi trycker tumstockar med personliga motiv i högklassig kvalitet. På några av våra klassiska trämodeller så går det att trycka både på sidorna och på ändstickorna.

För att kunna beställa en tumstock med tryck så börjar du med att välja en modell och vilka ytor du vill trycka på. Sedan tar du fram bilder och grafik som du vill använda. Du kan själv göra en färdig layout och skicka in till oss men det går också bra att skicka in grafik, text och bild till oss så sätter vi ihop ett förslag på en layout till dig. Till sist så väljer du hur många du vill ha, minsta orderantal för de flesta tumstockar är 50 stycken. Vi har ingen direktförsäljning av produkter med profiltryck så för att beställa så kontaktar du din lokala återförsäljare för offert och order.

Välj modell och tryckyta

Vi erbjuder profiltryck på nästan alla trä- och plasttumstockar i vårt sortiment. Följ länken nedan för att se samtliga modeller som finns tillgängliga för profiltryck. Där hittar du även information om minsta orderantal vilka ytor som du kan trycka på och hur stora tryckytorna är för varje modell.

Du kan trycka på sidorna på alla tumstockar, välj mellan att bara trycka på en sida eller att trycka på båda sidor. På några av våra populäraste trätumstockar går det även att trycka på ändstickorna. Då byts ändstickorna ut mot stickor med en annan layout där det finns plats för både skala och tryck. Du kan välja olika tryckkombinationer enligt bilden nedan.

Välj bilder & grafik

När vi trycker på tumstockar så fungerar det ungefär på samma sätt som när du skriver ut i din skrivare hemma så det är nästan bara fantasin som sätter gränserna. Men för att få ett så bra resultat som möjligt så finns det några saker som man kan tänka på.

Undvik allt för små detaljer

Du kan som sagt välja nästan vilka motiv som helst men tänk på att när vi trycker på sidan av tumstocken så är det en liten glipa mellan varje sticka. Det innebär att det är bra att undvika allt för liten text eller bilder med mycket små detaljer eftersom de delvis kan försvinna om de hamnar över en glipa.

Upplösning

Om du använder pixelgrafik, dvs bilder som du tar med en vanlig kamera och redigerar i exempelvis Photoshop så blir resultatet bäst om du har någorlunda hög upplösning. För det mesta är det inga problem, det räcker generellt att bilden är ungefär 1900 pixlar på längden. (För den som föredrar en mer teknisk specifikation så bör bilden ha en upplösning på minst 300 dpi när den har samma mått som den önskade tryckytan. För en tryckyta på exempelvis 140 x 23 mm så blir då bilden 1654 x 272 pixlar.)

Om du väljer att arbeta med vektorgrafik så spelar inte upplösningen någon roll men jobba gärna i skala 1:1 och anpassa grafiken till de tryckytor som finns specificerade för varje produkt.

Färger

Bilder (pixelgrafik) bör levereras i CMYK-format, det innebär i de flesta fall att färgprofilen behöver ändras från RGB till CMYK.

Om du jobbar med vektorgrafik och vill ange exakta färgspecifikationer så använder vi Pantone solid coated som referens. Om du inte själv har några färgkoder så kan vi hjälpa till och ta fram färgspecifikationer som passar till ditt tryck.

Tänk på att när man trycker en bild eller grafik så upplevs inte färger riktigt på samma sätt som på en skärm. Om du har tillgång till en skrivare så kan du testa och skriva ut ditt tryck innan du skickar in det. Det är inte säkert att din skrivare ger exakt samma resultat som vårt tryck men det ger en bättre uppfattning om hur det kommer att se ut jämfört med en skärm.

Filformat

För vanliga bilder så tar vi emot filer i filformaten JPG, PNG och TIFF. För vektorgrafik så tar vi emot EPS, PDF och AI.

Order och leverans

När vi har fått tryckunderlag från dig så tittar vi på dem och säkerställer att de fungerar och att de kan tryckas med bra kvalitet. Vi skickar ett korrektur till dig via din återförsäljare så att ni kan se hur det kommer att se ut och godkänna det för tryck. Tumstockar med profiltryck levereras i lådor med 10 eller 50 tumstockar i varje eller i inplastade 5-pack. Leveranstiden är mellan 3 och 4 veckor från godkänd order.

Priser

Vi kan tyvärr inte ge dig några exakta priser här, eftersom vi endast säljer via återförsäljare så är det de som avgör den slutliga kostnaden. Det vi kan säga är att priset såklart beror på vilken produkt du väljer och hur många ytor du vill trycka på. Sedan tillkommer en fast startkostnad per order. Slutligen finns det även en layoutkostnad men om du vid ett senare tillfälle vill beställa samma produkt med samma tryck så slipper du betala layoutkostnaden igen.

Verktygen som nämns

graphic