Riv med kvalitet

Välj rätt bräckjärn. Vi tillverkar flera olika typer av bräckjärn/kofötter och stålspett – i flera olika utföranden och material. Hos oss hittar du alltid en modell som tillgodoser dina behov.

Kraft, vikt och en vilja av stål

Stål är nästan tre gånger så tungt som aluminium, men också tre gånger starkare. När du utför arbeten som kräver vikt och kraft för att resultatet ska bli bra är stål det självklara valet.

Våra bästa kofötter/bräckjärn tillverkas av höglegerat borstål. De har stora, polerade kontaktytor och smala ändar som underlättar åtkomsten och minskar risken för märken. Klon är slipad vilket underlättar spikborttagning.

Ljusbeständiga och skonsamma mot ytorna

Vi tillverkar en rad olika spett i kraftigt och slitstarkt aluminium som är särskilt framtagna för verkstäder. Aluminium väger endast 1/3 så mycket som stål. Det är lättare att arbeta med och skonsammare mot kroppen, särskilt när du arbetar i axelhöjd eller högre. Aluminium är dessutom betydligt skonsammare mot materialen du bearbetar. Det rostar inte, tål kyla bättre och är mycket mer flexibelt.

Ett aluminiumverktyg kan ”böjas” ungefär tre gånger så mycket som ett stålverktyg utan att deformeras. Därmed lämpar sig aluminiumspett perfekt för många olika användningsområden inom verkstadsindustrin. De kan användas för att justera hjulinställningar, testa hjullager och montera karossdelar.

När du ska riva ut fönster eller inredning är det viktigt att du väljer ett verktyg som är så lätthanterligt som möjligt. För den här typen av arbete är ett bräckjärn precis vad du behöver.

Var snäll mot kroppen

Vi har några tips på hur du kan minska risken för skador.

  • Arbeta alltid med rak rygg, men försök att undvika arbete med raka armar.

  • Du bör inte heller arbeta med böjda handleder.

  • Det bästa du kan göra är att försöka byta arbetsställning så ofta som möjligt.

  • Försök också undvika situationer där du måste rycka, dra och vrida.

  • Välj rätt stålspett! Vi tillverkar flera olika typer av stänger – bland annat hävstänger, kofötter/bräckjärn och stålspett – i flera olika utföranden och material. Hos oss hittar du alltid en modell som tillgodoser dina behov.

Verktygen som nämns

graphic