Tumstock 240 cm – vi har gjort vår klassiker 40 cm längre

När många av våra kunder började efterfråga en längre men samtidigt lätthanterlig tumstock anpassad efter dagens byggstandard lanserade vi en 240 cm lång version i slimmat format.

En sann ikon

Den unika tumstocken bygger på vår klassiker från 1883, men har försetts med två ytterligare sektioner och är därmed 240 cm lång.

Precis som originalet från 1883 finns 240 i traditionell glasbjörk med leder av svenskt stål. Den tillverkas även i motståndskraftig glasfiber som tål väta mycket bra.

Tumstocken som inte behöver flyttas

En fördel med den 240 cm långa modellen är att du inte behöver flytta efter tumstocken när du tar mått för exempelvis fullstora gipsskivor och standardtakhöjd. Du når helt enkelt lite längre.

Dessutom behöver du inte bära runt på en otymplig 3-metersmodell när du ska mäta upp 240 cm. Med det här verktyget tar du fullängdsmått på ett smidigt och effektivt sätt.

Lätt att hitta

För att särskilja 240 tumstocken från andra tumstockar har vi tryckt 240 på sidan så du lätt vet vilken du har i handen.

Två olika material – i vått och torrt.

240 tumstocken tillverkas numera i två olika material. Precis som originalet finns den tillverkad i svensk glasbjörk med leder av svenskt stål. Utöver den finns en modell i motståndskraftig glasfiber. Tumstockar av glasfiber påverkas inte av vatten och är därför ett bra val för alla som arbetar med murbruk, färg eller gips.

FSC-certifierad – ett medvetet val

Hultafors har skapat innovativa och pålitliga verktyg i över 140 år. Allt började med tumstocken, som hjälpte människor att övergå till ett helt nytt sätt att mäta. Nu har vi inlett ett nytt kapitel i vår historia i och med FSC®-certifieringen av vår 2,40-tumstock.

Vi vill hjälpa dagens hantverkare att göra ett mer medvetet val när det gäller deras handverktyg. Det kan framstå som ett litet steg för människan, men enligt oss är det ett gigantiskt kliv för vårt företag. För oss var valet självklart. Vi började med att göra vår senaste tumstock (2,40-modellen) till en mer hållbar produkt så att vårt arv kan föras vidare in i framtiden, till nästa generation.

Tillverkad av certifierat och kontrollerat material

FSC-märkningen betyder att materialet som används för att tillverka produkten utvinns på ett ansvarsfullt sätt. Mer exakt innebär det att träet inte har avverkats på ett olagligt sätt, avverkats i strid med sedvanerätt eller medborgerliga rättigheter, avverkats i skogar där höga bevarandevärden hotas, avverkats i skogar som omvandlas till odlingar eller annat än skogsbruk eller avverkats i skogar där genmodifierade träd planteras.

Läs mer om FSC

Verktygen som nämns

graphic