Knivar – förstklassiga material och tillverkning av högsta kvalitet

Pålitliga verktyg kräver pålitliga material. Därför tillverkas våra knivar i testade kvalitetsmaterial som garanterar skärpa, precision, slitstyrka, säkerhet och komfort varje arbetsdag.

Knivbladen är skapade för de allra tuffaste förhållanden. Friluftsknivarna OK1 och OK4 är till exempel tillverkade av japanskt SK5-stål. Detta stål har hög kolhalt, vilket gör stålet hårt men inte sprött och därmed lätt att slipa.

Vilken typ av stål vi använder i våra knivar och hur tjockt bladet är beror på hur de är tänkta att användas. Knivar som är avsedda för våta eller fuktiga miljöer har rostskyddande elektroforesbehandling.

Designat och utvecklat i Sverige

Alla våra knivar utvecklas och designas i Hultafors och tillverkas sedan många år av vår asiatiska samarbetspartner. I Asien härdas och vässas stålet enligt våra anvisningar. Samarbetet, som har pågått i över 10 år, har resulterat i flera miljoner slitstarka knivar med perfekt precision för olika arbetsuppgifter.

Lyriska användare världen över

Vi brinner för produkter av hög kvalitet. Men hur kan vi vara säkra på att produkterna vi tillverkar verkligen är bra? Genom att lyssna på användarna, naturligtvis. Våra knivar har genomgått många tester världen över och har fått lysande recensioner! Det gör oss otroligt glada eftersom det än en gång visar att hårt arbete verkligen lönar sig.

Verktygen som nämns

graphic