Knivar för friluftsliv

Vårt moderna, högteknologiska samhälle har ökat intresset för nedkopplade, skärmfria aktiviteter ute i naturen. Hultafors friluftsknivar har skapats i tät dialog med friluftsentusiaster.

Knivar skapade för friluftsentusiaster

Ända sedan Hultafors började tillverka knivar har vi strävat efter att erbjuda unika lösningar som matchar behov inom olika typer av hantverk. Friluftsliv är inget undantag. När vi upptäckte att våra hantverksknivar blivit favoriter hos friluftsentusiaster också, blev vi inspirerade att utveckla knivar speciellt anpassade för deras behov. Resultatet är ett knivsortiment dedikerat till bushcraft och friluftsliv.

Friluftskniv OK1 - För krävande aktiviteter ute i naturen.

Den här kraftiga och slitstarka friluftskniven klarar de allra tuffaste uppdragen ute i det vilda. Det stora handtaget i tålig PP-plast har en 82 mm lång tånge vilket innebär att du kan spänta stickor med kniven utan problem.

Lägg till detta ett 3,0 mm tjockt blad av japanskt kolstål härdat till 58–60 HR så råder det ingen tvekan om att den här kniven klarar tuffa tag.

Bältesfästet i tyg kan fästas på upp till 80 mm breda bälten och har en ficka för tändstål. Eggen har skandinavisk slipning som ger optimal, långvarig skärpa och är enkel att slipa om det behövs.

För att bladet inte ska rosta har det elektroforesbehandlats (EPD). Dessutom har en mätskala graverats in på bladet. Den slipade bladryggen kan användas för att göra upp eld med tändstål.

Med andra ord är det här den perfekta kompanjonen ute i det vilda!

Läs mer om friluftskniven OK1

Friluftskniv OK4 - Mångsidig och kraftfull.

En friluftskniv måste vara slittålig och robust. Därför har OK4 fått ett extra kraftigt blad (3,0 mm) i japanskt kolstål härdat till 58–60 HRC samt en 82 mm lång tånge inuti handtaget. Därmed kan kniven utan problem användas för att spänta stickor.

Handtaget har friktionsgrepp i Santoprene för extra kontroll. Eggen har skandinavisk slipning som ger långvarig skärpa och är enkel att slipa om det behövs. Den slipade bladryggen kan användas för att göra upp eld med tändstål.

För att bladet inte ska rosta har det elektroforesbehandlats (EPD). Dessutom har en mätskala graverats in på bladet. Bältesfästet i tyg kan fästas på upp till 80 mm breda bälten och har en ficka för tändstål.

Dags att ge sig ut!

Läs mer om friluftskniven OK4

Japanskt stål och skandinavisk slipning för långvarig skärpa

De två friluftsknivarna OK1 och OK4 har 3 mm-blad i japanskt knivstål och skandinavisk slipning som behåller skärpan under lång tid. En svart EPD-beläggning skyddar bladet mot rost, och den slipade bladryggen kan användas för att göra upp eld med tändstål. Eftersom knivarna har full tånge lämpar de sig bra att spänta stickor med.

Fällkniv OKF - Kompakt och multifunktionell.

Oavsett om du är på väg ut i skogen eller planerar en fisketur så behöver du kunna lita på din utrustning. Med denna fällkniv i fickan är du väl förberedd.

Robust fällkniv i lackerad aluminium, rostfria detaljer samt lackerat blad i rostfritt knivstål. Perfekt att ha med på dina friluftsäventyr.

Kompakt design med ett stort användningsområde. Enkel och säker låsning av bladet med en knapp på sidan av handtaget. Bältesclipet är vändbart och går dessutom att montera på båda sidor av handtaget. Detta ger dig möjligheten att själv välja hur du vill bära kniven, till exempel utanpåliggande i bältet eller inne i en ficka.

Kniven kan användas tillsammans med Hultafors Tändstål.

Läs mer om Fällkniv OKF

Tändstål FS - Lätt att hålla i och effektiv att använda.

Gör upp eld eller tänd friluftsköket snabbt och enkelt, oavsett väder. Glöm allt kämpande med blöta tändstickor! Med Hultafors tändstål i säkert förvar på någon av våra friluftsknivar gör du upp eld utan problem även när det regnar.

Med sin längd på 100 mm och tjocklek på 10 mm är tändstålet både ergonomiskt och effektivt. Gnistorna får en temperatur på ca 3 000 °C. Det här är helt enkelt ett tändstål som gör din längtan till naturen ännu större.

Läs mer om tändstål FS

Verktygen som nämns

graphic