Knivar för skickliga hantverkare

Långt tillbaka i tiden när vi började tillverka våra hantverkarknivar fick vi hjälp av de riktiga experterna: de professionella hantverkarna.

Specialanpassade verktyg

Våra hantverkarknivar har tagits fram tillsammans med proffsen. Vi studerade vad de gjorde, lyssnade på vad de ville ha och identifierade deras behov. Snart lärde vi oss att olika typer av hantverkare använder knivar på olika sätt. Snickaren behöver till exempel en kraftfull kniv som kan användas för att bryta, stämma och hacka. Rörläggaren, däremot, använder ofta sin kniv som fil för att ta bort grader från ledningar.

Utifrån denna kunskap skapade vi knivar för specifika syften, t.ex. målarkniven, rörläggarkniven och elkniven. I takt med att vi har upptäckt ”nya” behov har vi sedan utvecklat nya modeller avsedda för specifika arbetsuppgifter och yrken. Resultatet är ett unikt knivsortiment med produkter som är skräddarsydda efter hur användarna faktiskt jobbar istället för universalmodeller som kompromissar med alla funktioner i en och samma produkt.

Använd vår hantverkarknivguide för att ta reda på vilken kniv som passar bäst för just dig och ditt arbete.

Stål av hög kvalitet

Bladen i våra knivar är tillverkade av härdat japanskt kolstål som är känt för sin höga kvalitet. Eggen slipas i flera steg med en avslutande bryning på läderstrigel. Därmed blir bladet mycket slitstarkt och eggen blir otroligt vass. Knivens livslängd kan förlängas genom omslipning. På så sätt minskar inte bara kostnaderna, utan även miljöpåverkan.

Tålig plast

Både skaftet och hölstret är tillverkade av extra slitstark polypropen (PP-plast). Det kraftiga skaftet har en form som ger ett säkert och bekvämt grepp. En unik funktion är att hölstret inte lossnar från knappen på byxan, samtidigt som det är enkelt att ta bort. Handtagen kan fås i olika färger så att du enkelt känner igen dina favoritknivar.

Fäst knivhölstret i bältet eller en knapp

  1. Hölstret kan fästas i en knapp på byxan. Det har en unik funktion som ser till att det inte lossnar samtidigt som det är lätt att ta loss.

  2. För in knappen i hålet, dra hölstret nedåt och snäpp fast spärren. När du vill ta av hölstret lossar du bara spärren.

  3. Hölstret kan också bäras i bältet. Om du har ett kraftigt bälte kan du behöva skära av stiftet på spärren.

Verktygen som nämns

graphic