Växla upp med HV och PV

Ett bra vattenpass är en absolut nödvändighet för alla hantverkare som vill göra ett bra jobb. Du behöver en arbetshäst du kan lita på i alla situationer.

Precisionsverktyg för professionella användare

Hultafors HV och PV är två vattenpasserier för professionellt bruk. Båda är utmärkta val som med sin svarta pulverlackering kan se väldigt lika ut vid första anblicken.

Tydlig och enkel avläsning

Båda har okrossbara libeller för horisontell och vertikal inpassning. Varje libell har ett förstoringsglas och en självlysande reflektor som underlättar avläsning i dåliga ljusförhållanden. PV-serien har libeller av Focus-typ som känns igen på den gröna färgmarkeringen.

Libellvätskan är en lättflytande färgad oljeblandning som ger bubblan optimal rörelsefrihet. Bubblan påverkas inte av statisk elektricitet eftersom vätskan är antistatisk. Den är också beständig mot ultraviolett ljus och temperaturförändringar.

Profiler med olika form

Det finns dock både skillnader och likheter. Om man tar bort de stötdämpande ändlocken ser man tydligt att profilerna har olika form. Hultafors HV har en timglasformad skena som är lätt att greppa, medan PV har en kvadratisk profil som gör den extra slitstark och stadig.

Båda modellerna har stötdämpande ändskydd, som på Hultafors PV dessutom har ett smart glidskydd.

Känslighet för effektivt arbete

Både Hultafors HV och PV har en känslighet på 10 mm/m, vilket motsvarar en radie på 200 mm. Med denna känslighet, som håller professionell klass, får du ett vattenpass som är snabbt och enkelt att arbeta med samtidigt som det är tillräckligt exakt för de flesta arbetsuppgifter.

Låg tolerans

Det låga toleransvärdet är ytterligare ett bevis på att vattenpassen i Hultafors HV- och PV-serie håller hög kvalitet. Båda har en tolerans på ±0,5 mm/m i normalt läge. Vid mätning uppifrån och ned har HV en tolerans på ±0,75 mm/m. PV har ännu lägre tolerans: ±0,5 mm/m.

Vattenpassen i Hultafors HV- och PV-serier finns i många olika storlekar. Oavsett vilken modell du väljer kan du räkna med att få ett fantastiskt verktyg.

Verktygen som nämns

graphic