Våra olika typer av skruvmejslar

När vi började titta på möjligheten att utveckla en helt ny kategori av verktyg var vi inte beredda att ta några genvägar. Vi gjorde noggranna efterforskningar och ville inkludera alla olika typer av skruvmejslar i vårt sortiment: mindre modeller för precisionsarbeten och knubbiga varianter för trånga utrymmen, isolerade skruvmejslar för elinstallationer samt skruvmejslar med sexkantsbits, insexmejslar och hylsnycklar för att tillgodose rörmokarens behov.

I dag finns mejselhuvudena i fyra standardmodeller: Spårmejsel SL, Phillipsmejsel PH, Pozidrivmejsel PZ och Torxmejsel T. För att tillgodose behoven hos de yrkeshantverkare som använder våra produkter har vi samarbetat med elektriker, rörmokare, snickare och alla yrkesgrupper däremellan för att säkerställa att vi uppfyller deras krav och standarder.

Går det att göra en skruvmejsel bättre?

Vi upptäckte två huvudsakliga områden för potentiell förbättring med ny design. För det första skulle ergonomin kunna vara bättre för olika handpositioner och arbeten. Det andra området som vi diskuterade ingående var markeringarna på skruvmejseln. Vi förstod tidigt att en permanent markering av något slag behövdes. Markeringens placering måste dessutom vara mycket tydlig och väl synlig för att man lätt ska kunna hitta rätt i verktygslådan eller fickan.

Färgkodning gör det lätt att hitta rätt skruvmejsel

Vi skapade ett färgkodssystem för handtagen: rött för Phillipsmejsel, gult för spårmejsel, blått för Pozidrivmejsel, grönt för Torxmejsel och ljusgrått för insexmejsel. Våra VDE-skruvmejslar har röd isolerad klinga med gult och rött handtag. VDE-färgerna är mer eller mindre standard i dag. Våra bitshållare, hylsnycklar och sexkantsskruvmejslar är färgkodade i grått.

Vilken skruvmejselmodell behöver du?

Att snabbt kunna identifiera en skruvmejsels storlek och modell kan kännas som en självklarhet. Men vi insåg att det var allt annat än enkelt. För att förenkla tillvaron utvecklade vi symboler som visar både modellens storlek och typ. Symbolen är präglad permanent bak på handtaget med hjälp av varmprägling – det säkerställer att markeringen inte försvinner med tiden. Vi har dessutom lagt till en permanent lasermarkering på klingan.

Skruvmejslar med ergonomiska handtag för alla typer av arbeten

Vi upptäckte att om vi gör handtagen något längre uppnås bättre ergonomi och stöd för handens position vid arbeten med de mindre precisionsskruvmejslarna. Handtagen är tillverkade av hållbar PPC-plast och gummerade för optimal komfort och greppförmåga.

Varför är det hål i handtaget?

Hålet i handtaget har flera olika användningsområden. Du kan använda det för att hänga skruvmejseln på en förvaringsvägg. Det är även användbart om du vill säkra skruvmejseln vid arbeten på hög höjd. Och när du behöver ett extra vridmoment kan du skjuta in klingan på en annan skruvmejsel genom hålet och använda den som en förlängning av handtaget.

Svensk design – tillverkade i Tyskland

Det sammanfattar Hultafors skruvmejslar. Våra skruvmejslar är designade av oss i Hultafors. Tillverkningen sker därefter i Tyskland för att säkerställa bästa möjliga kvalitet. Klingan tillverkas av högkvalitativt molybden-vanadin-stål och härdas enligt ISO-standard för att garantera bästa möjliga prestanda utan att kompromissa med styrka eller hållbarhet.

Vi på Hultafors strävar alltid efter att designa premiumverktyg med hög ergonomi som gör arbetsdagen bättre och effektivare för alla yrkeshantverkare.

Verktygen som nämns

graphic