Sågguide – välj rätt såg

Hultafors har ett heltäckande sågsortiment med bland annat handsågar, bågsågar, bågfilar och olika typer av specialsågar. Den här guiden hjälper dig att hitta rätt såg för just dina behov.

Handsågar

Våra handsågar, eller fogsvansar som de också kallas, ser till att du får jobbet gjort och är ett pålitligt val för de flesta sågjobb och precisionsarbeten.

Våra modeller ser olika ut beroende på hur ofta de används och för vilka arbetsuppgifter. Alla modeller är tillverkade av slitstarka material och med den professionella användarens effektivitet i fokus.

Handsåg HBX

Letar du efter en handsåg som ger bästa möjliga precision och effektivitet? Då kan du sluta leta. Den här handsågen håller professionell klass och är skapad för den moderna hantverkaren som använder sågen flera gånger varje dag. De 3-fasslipade sågtänderna gör sågen effektiv och ger ett bra skärdjup och raka snitt utan flisor. Tack vare det gummitäckta handtaget får du ett stadigt grepp även i våta förhållanden och när händerna blir svettiga på grund av hårt arbete.

Handsåg HBS

Handsågen HBS är en ergonomisk universalsåg som klarar de flesta kapningar – en såg som garanterat får jobbet gjort. Ett rejält och pålitligt verktyg av hög kvalitet som bara väntar på att du ska ge det något att sätta tänder i. Glasfiberförstärkt handtag, gummigrepp och tåligt bladskydd.

Handsåg HBB

Handsåg HBB är ett utmärkt val för den som bara använder sågen någon gång ibland. Denna stadiga standardsåg passar också perfekt för sågning i riktigt grova material, t.ex. väggar med spikar i. Den här har allt du behöver för vanlig användning, bl.a. ergonomiskt handtag, 0,8 mm tjockt blad, 2-fasslipning och bladskydd.

Kortsåg HBX

HBX Kortsåg är en handsåg av premiummodell som ger optimal rörelsefrihet utan att precisionen eller effektiviteten försämras. Ryms i verktygslådan utan problem. Ergonomiskt handtag och bladskydd med snabbfäste.

Kortsåg HBB

Med ergonomiskt handtag och 0,8 mm-blad i härdat C75-stål med 2-fasslipning har den här kompakta universalsågen bra grepp, god precision och lång livslängd.

Fanérsåg HBX

Fanérsåg av premiummodell för precisionsarbete och golvläggning. Med sin unika 3-fasslipning i kombination med ett ergonomiskt handtag med gummigrepp är den här sågen otroligt effektiv. Bladskydd med snabbfäste.

Fanérsåg HBB

Fanérsåg av standardmodell med radiellt och tandat snitt som gör det möjligt att starta mitt på en bräda. Stålblad med rostskydd för precision och lång brukbarhetstid.

Ryggsåg HBX

När du behöver helt raka snitt, till exempel när du snickrar möbler eller kapar lister, finns det inget som klår den här ryggsågen. Aluminiumförstärkt profil, unik 3-fasslipning, ergonomiskt handtag samt stadigt bladskydd med snabbfäste.

Ryggsåg HBB

Ryggsågen HBB är ett verktyg som inte kompromissar med vare sig kvalitet eller prestanda. Sågen har aluminiumförstärkt profil samt 0,8 mm stålblad och 2-fasslipning.

Bågsågar

Vi har olika typer av bågsågar för användning både utomhus och på byggarbetsplatser. De mindre bågsågarna kan även användas med bågfilsblad. Vad alla har gemensamt är den ergonomiska designen med knogskydd och effektivt blad.

Bågsåg BSL-12

BSL-12 är en praktisk bågsåg och ett perfekt verktyg för mindre uppgifter och när utrymmet är begränsat. 12". Kan användas med bågfilsblad.

Bågsåg BSL-21

Det här pålitliga verktyget är tillverkat i stål av hög kvalitet och har ett blad med härdade tänder som ser till att du sågar effektivt i både torrt och färskt trä. 21".

Bågsåg BSL-24

Oavsett om du ger dig ut i skogen eller jobbar stenhårt på byggarbetsplatsen ger bågsågen BSL-24 den kraft och precision du behöver. 24".

Bågsåg BSL-30

Vår största bågsåg är det perfekta valet för krävande arbetsuppgifter. Sågen har ett ergonomiskt handtag och knogskydd för säker användning. 30".

Bågfilar

Våra bågfilar är det perfekta valet när det är dags för precisionsarbete. Alla våra bågfilar finns i flera olika storlekar, från fickformat upp till 12 tum. Tack vare den höga bladspänningen ger alla modeller mycket exakta snitt, utan att effektiviteten försämras.

Bågfil HMM-6

HMM-bågfilen är en otroligt flexibel och mobil såg som inte kompromissar med vare sig ergonomi eller effektivitet. När lättillgänglighet och rörelsefrihet är av yttersta vikt är den här modellen rätt val.

Bågfil HMW-6

HMW-6, som är vår minsta bågfil och har en ståltrådsram, är avsedd för mindre vanliga arbetsuppgifter. Det här smidiga verktyget får plats i fickan utan problem så att det alltid är nära till hands när du behöver det.

Bågfil HMX-12

Den här premiumsågen har en ram i massiv, gjuten aluminium som möjliggör en mycket hög bladspänning. Därmed minimeras bladvibrationerna och snittet får perfekt precision.

Bågfil HMS-12

Bågfilen HMS-12 har en stålram som förbättrar rörligheten och minimerar vikten utan att sågens mycket höga bladspänning försämras. Ergonomiskt, gummiklätt handtag.

Specialsågar

Bland våra specialsågar hittar du modeller för såväl mindre jobb (t.ex. gipssågen och japansågen) som riktigt tuffa arbetsuppgifter, t.ex. sågning i stenbaserade material. Oavsett vilken utmaning du står inför har vi en såg som klarar jobbet.

Gipssåg JS

En såg som främst är avsedd för sågning i gipsskivor, men som också kan användas i trädgården eller skogen. Smidig och mångsidig. Levereras med ett stadigt hölster för extra rörlighet och säkerhet.

Japansåg PSX

En traditionell dubbelsidig Japansåg (”Ryoba”) med traditionellt trähandtag. Det tunna bladet ger hög flexibilitet och precision, vilket hjälper till att skapa exakta snitt vid exempelvis möbelsnickeri. Sågen har två olika tanduppsättningar som kapar träfibrerna både i längdled och tvärs över.

Betongsåg HC

En såg för porösa material som håller länge eftersom alla 34 tänder har spetsar av hårdmetall. Tidlöst trähandtag som är lätt att hålla rent.

Verktygen som nämns

graphic