Släggor du kan lita på

Våra släggor är tåliga och skapade för att klara tuffa förhållanden. I den här guiden går vi igenom fördelarna med Hultafors släggor och hur du använder dem på ett säkert sätt.

Släggor med kraftfulla huvuden och slittåliga skaft

Våra släggor är gjorda för att klara tuffa förhållanden. De är smidda i kvalitetsstål som härdas för att bli extra slitstarkt, vilket i sin tur förbättrar användarsäkerheten. Skaften tillverkas av starkt och flexibelt amerikanskt hickoryträ eller glasfiber.

Hickory är ett starkt och flexibelt träslag som länge har använts för olika typer av skaft. Skaft av glasfiber är dock säkrare och har längre livslängd.

Säker användning och hantering av släggor

Det är viktigt att släggor används på rätt sätt. Det viktigaste av allt är att du inte slår en slägga mot en annan yta av härdat stål.

Om en flisa lossnar på grund av ett sådant slag kan det slungas iväg med samma kraft som en kula från ett finkalibrigt vapen. För att skydda ögonen bör du alltid bära skyddsglasögon när du använder släggan.

Tänk också på att inte förvara släggan nära en värmekälla eftersom träet då kan krympa så att huvudet lossnar.

Välj rätt slägga för det aktuella arbetet

Vi har släggor för trä, sten och metall. Genom att välja rätt slägga med rätt huvud kan du arbeta både säkert och mer effektivt.

Verktygen som nämns

graphic