Särskilda blad för särskilda arbeten

För ett optimalt resultat krävs verktyg som är anpassade för det aktuella arbetet. I enlighet med denna vedertagna princip har Hultafors ett stort sortiment med en mängd specialblad för olika syften. Konceptet omfattar även ett smart, fjädrat magasin med plats för upp till 10 blad som möjliggör snabba och säkra bladbyten.

Blad med ett syfte

Till Hultafors universalknivar finns sex specialblad tillverkade i noggrant utvalda stålkvaliteter som tillgodoser olika behov inom olika yrkeskategorier. Allround-bladet är ett tillförlitligt val för de flesta dagliga skärarbeten, medan Performance-bladet har längre brukbarhetstid och Edge passar perfekt när du behöver ett extra vasst blad.

Hook är avsedd för golvläggare som skär i golvmaterial, medan Safety har en trubbig spets som minskar risken för stickskador. Slutligen har vi Stamina, ett blad tillverkat i en hemlig bimetallsammansättning som flyttar fram gränserna när det gäller skärpa och livslängd – en perfekt kombination mellan maximerad prestanda och minimerat ekologiskt fotavtryck.

Ett smartare sätt att byta blad

Även om många universalknivar har plats för extrablad i handtaget är det ofta ganska besvärligt att byta blad. För att underlätta processen levereras alla nya blad från Hultafors i ett smart fjädrat magasin med plats för upp till 10 blad.

Magasinet passar i handtaget på våra universalknivar så att hantverkaren alltid har ett vasst blad nära till hands och kan arbeta mer effektivt. Magasinen är dessutom färgkodade efter funktion (se Hultafors universalknivsguide) så att det blir lättare och mindre tidskrävande för användarna att välja rätt blad.

Förvaring av gamla blad för en säkrare arbetsplats

Vad ska man göra med förbrukade blad? En smart funktion på alla magasin till Hultafors universalknivar är förvaringsutrymmet för använda blad på magasinets baksida. Där kan du lägga dina förbrukade blad (avdelning mellan använda och nya blad) så att de inte ligger och skräpar på arbetsplatsen och orsakar skador.

Verktygen som nämns

graphic