Vattenpass Libella 2000

Vattenpass kan vara för långa, för korta eller ha för dålig precision. Sedan har vi Hultafors Libella 2000, ett vattenpass som kan förlängas från 310 till 3 100 mm och är fem gånger så känsligt som ett vattenpass av standardmodell.

Dags att göra sig av med alla enkelspåriga tankar om vad ett vattenpass kan vara

Varje erfaren hantverkare känner igen det omedelbart. Med sitt klarröda, formgjutna aluminiumhölje sticker Libella 2000 verkligen ut i mängden. I trånga utrymmen kan vattenpasset, som har en längd på endast 310 mm, användas på egen hand. Den största fördelen är dock att vattenpasset kan förlängas med hjälp av förlängningsskenor. Med rätt kombination blir Libella upp till 3 100 mm långt, vilket ger en mycket exakt planmätning längs långa ytor.

– I Libella 2000 får du flera vattenpass med olika längd i ett och samma verktyg, och dessutom överlägsen precision och känslighet, säger Håkan Carlsson, produktchef på Hultafors Tools.

Okrossbara blocklibeller

Hultafors Libella 2000 har fräst mätyta. Vattenpasset har två okrossbara blocklibeller med förstoringsglas och självlysande reflektorer som underlättar avläsning i dåliga ljusförhållanden. Blocklibellerna har en radie på 1 000 mm, vilket kan jämföras med standardradien 200 mm.

– Det innebär att Libella 2000 är fem gånger känsligare och därmed ett mycket bra val för arbeten som kräver hög precision, t.ex. montering av dörrkarmar, förklarar Håkan Carlsson.

Förläng det tio gånger

Libella 2000 kan beskrivas som ett nivelleringssystem snarare än enbart ett vattenpass. Med våra förlängningsskenor i olika storlekar (600, 900, 1 200, 1 500 och 1 800 mm) kan Libella 2000 förlängas upp till tio gånger.

– Som tillbehör finns även en fallkil som används för att kontrollera lutning. Den gör det enkelt att skapa ytor med rätt lutning, säger Håkan Carlsson, produktchef på Hultafors Tools.

Verktygen som nämns

graphic