Mätband – varför välja något annat än högsta klass?

När det gäller precision finns det inget som slår Hultafors stålmätband. Till det kan läggas överlägsen ergonomi, smarta funktioner och stadiga höljen. Med andra ord kan du sluta leta.

Överlägsen ergonomi

Hur bra ett verktyg fungerar beror på hur bra det ligger i handen. Därför känns ergonomiska verktyg inte bara bättre, utan gör dig också bättre. Dessutom kan du jobba längre.

När du håller ett PR-mätband från Hultafors i handen och känner hur smidigt fingrarna greppar runt höljet så att du får exakt rätt stöd förstår du vad vi menar.

Smarta funktioner

Hultafors har tre olika modeller av stålmätband. Hultafors BT är ett stadigt band för snickare med gummihake i änden som inte lämnar märken på ömtåliga ytor. SL-modellen är liten och smidig och ryms i fickan utan problem, medan PR erbjuder det senaste inom ergonomisk design och smarta funktioner.

På alla modeller har mätmarkeringarna tryckts med en unik tryckteknik och håller samma höga precision. 2017 var Hultafors PR, BT och SL de enda mätbanden på marknaden med en precision certifierad som EC-klass I.

Förstklassig precision

"Det faktum att våra produkter har en precision av absolut toppklass är ett resultat av många olika faktorer: medveten produktutveckling, omsorg om detaljer i tillverkningsprocessen och inte minst vår patenterade bläckstråleteknik."
Håkan CarlssonProduktchef

Fokus på det viktiga

Vissa av våra konkurrenter skryter om att deras mätband kan stå rakt ut utan att vika sig. Att våra mätband ska kunna stå rakt ut så långt som möjligt är något vi medvetet inte har fokuserat på. Det är verkligen inte särskilt komplicerat; allt handlar om att använda ett brett band och ge det en mer konkav form. Mätbandet blir dock otympligt att bära och risken för läsfel ökar eftersom markeringarna inte ligger an mot mätytan.

Mätband skapade för användaren

Genom samtal och tester med professionella användare har Hultafors produktutvecklingsteam valt att skapa mätband som kan stå rakt ut så långt att rätt balans uppnås mellan användarvänlighet och högprecisionsmätning.

En nära kontakt med dem som använder våra verktyg är en absolut nödvändighet för oss. Vi lyssnar och förbättrar, och på så sätt vet vi att våra produkter är tillförlitliga.

Verktygen som nämns

graphic