Hantverkarkniven HVK Bio. Ett mer miljövänligt alternativ.

Vi på Hultafors hämtar inspiration från naturen och bryr oss om miljön. Därför har vi utvecklat en miljövänligare version av vår bästsäljande hantverkarkniv HVK. HVK Bio består av mindre plast och fler funktioner – med samma fantastiska prestanda som sin föregångare.

Bioplast

Vi på Hultafors gläder oss över den ökande miljömedvetenheten i samhället och vi ser bioplast – en mångsidig polymer med lågt klimatavtryck – som en möjlighet till innovation och förändring. Hantverkarkniven HVK Bio är det första av våra handverktyg som är utformat med särskild hänsyn till miljön. Skaftet består av 80 % polyetylen med hög densitet (HDPE), ett förnybart alternativ till termoplastisk harts som kan bidra till att reducera utsläppen av växthusgaser i hela kedjan.

Ergonomiskt skaft med räfflad yta och cirka 15 % mindre plast.

Vi har haft ett nära samarbete med aktiva yrkeshantverkare och utfört test efter test för att uppnå ett högpresterande, ergonomiskt resultat. Det räfflade skaftet fyller två funktioner: Det ger ett stabilt, säkert grepp – och består samtidigt av mindre plast.

Om du vill ha den bästa kniven för hantverkare – och en bättre värld.

Kniven HVK Bio är det smarta valet för den medvetna yrkeshantverkaren: Miljövänlig utan att kompromissa med prestanda, effektivitet och kvalitet.

Byt till HVK Bio och var med och spara upp till 3,5 ton plast varje år.

Vi har minskat mängden plast med runt 15 % per kniv. Det innebär att om alla som brukar köpa vår klassiska HVK fattar ett miljövänligt beslut och i stället väljer kniven HVK Bio kan världen besparas från upp till 3,5 ton plast per år.

Verktygen som nämns

graphic