Universalknivar och blad för ökad effektivitet och säkerhet

Våra universalknivar har tagits fram i samarbete med professionella hantverkare som har hjälpt oss att testa alla komponenter i skarpt läge ute på arbetsplatserna. Inte förrän de var helt nöjda visste vi att våra knivar uppfyllda alla krav i deras krävande arbete.

Ergonomisk precision och kontroll

Vi strävar efter att skapa användarvänliga knivar med god ergonomi, hög precision och maximal kontroll. Därför har alla våra universalknivar ett bekvämt och ergonomiskt fingergrepp som ökar säkerheten när kniven används i olika situationer. Med sin avsmalnande spets ger knivarna dessutom alltid hög precision.

Lätta att använda och rengöra

För att våra knivar ska vara så användarvänliga som möjligt har vi skalat bort alla onödiga komponenter och minimerat antalet rörliga delar. På så sätt förlängs knivarnas livslängd och det finns färre delar som kan brytas av eller lossna. Knivarna blir också lättare att hålla rena eftersom risken minskar för att föroreningar som damm och gips tränger in i mekanismen. Gummidelarna kan naturligtvis lossas för källsortering och återvinning.

Snabba och säkra bladbyten

Våra nya knivar är lätta att öppna, utan verktyg, och du byter utslitna blad snabbt och säkert. Eftersom alla delar är fästa i knivstommen kan de inte ramla ut, vilket är en stor fördel om du byter blad stående på en stege eller byggställning.

För att det ska bli ännu lättare att byta blad levereras alla nya blad från Hultafors i ett smart fjädrat magasin med plats för upp till 10 blad. Magasinet passar i handtaget på våra universalknivar så att du alltid har ett vässat blad nära till hands.

Förvaring för använda blad

På magasinets baksida finns även ett förvaringsutrymme för använda blad så att de inte ligger och skräpar på arbetsplatsen och orsakar skador.

Verktygen som nämns

graphic