VDE-skruvmejslar – för elinstallationer

När vi började utveckla vår skruvmejselserie var det självklart att den skulle inkludera VDE-skruvmejslar för att tillgodose elektrikerns behov. Vi arbetade mycket med grunddesignen för att säkerställa att den skulle passa för både vanliga skruvmejslar och för isolerade skruvmejslar. Elinstallationer innebär ofta precisionsarbete, och därför var det viktigt att uppnå den ergonomi som krävs vid den här sortens arbete.

Testade och certifierade

Våra VDE-skruvmejslar har isolerade klingor för elinstallationer upp till 1 000 V. VDE-sortimentet har testats och certifierats enligt IEC 60900. Mejslarna finns med skruvhuvuden för rakt spår samt Phillips-, Torx- och Pozidriv-spår. Vi har även inkluderat spänningsprovare.

Ergonomiska och hållbara handtag

Vi upptäckte att om vi gör handtagen något längre uppnås bättre ergonomi och stöd för handens position vid arbeten med de mindre precisionsskruvmejslarna. Men vi insåg dessutom att samma sak även gäller för de större storlekarna. De ergonomiska handtagen är tillverkade av hållbar PPC-plast och gummerade för optimal komfort och greppförmåga.

Vilken skruvmejselmodell och storlek behöver du?

Det kan vara svårt att snabbt hitta rätt storlek och modell när man har många skruvmejslar i fickan eller verktygslådan. För att göra det enklare har vi lagt till symboler som visar både modellens storlek och typ. Symbolen är präglad längst bak på handtaget med hjälp av varmprägling – det säkerställer att markeringen inte försvinner med tiden. Vi har dessutom lagt till en permanent lasermarkering på klingan.

Svensk design – tillverkade i Tyskland.

Det sammanfattar Hultafors skruvmejslar. Våra skruvmejslar är designade av oss i Hultafors. Tillverkningen sker därefter i Tyskland för att säkerställa bästa möjliga kvalitet. Klingan tillverkas av högkvalitativt molybden-vanadin-stål och härdas enligt ISO-standard för att garantera bästa möjliga prestanda utan att kompromissa med styrka eller hållbarhet.

Vi på Hultafors strävar alltid efter att designa premiumverktyg med hög ergonomi som gör arbetsdagen bättre och effektivare för alla yrkeshantverkare.

Verktygen som nämns

graphic