Vi har alltid varit tvungna att bygga våra egna maskiner

Som föregångare och innovatörer finns det ingen för oss att följa. På Hultafors har vi därför alltid satt en ära i att göra allt själva. Till och med maskinerna.

Det är inte illa att som svenskt företag fortfarande ligga steget före konkurrenterna med en uppfinning från 1883. Och det skulle inte vara möjligt utan vår erfarenhet och vår ständiga strävan efter att hela tiden bli bättre.

Tillverkat från grunden

Hultafors tumstocksfabrik har få underleverantörer. Huvuddelen av de varor som levereras till fabriken är råmaterial. Vid sidan om glasbjörken får vi mässingtråd och kallvalsat stål som vi tillverkar nitar, gångjärn och ändbeslag av.

Unika maskiner

Tillverkningen av tumstockar är en mycket specialiserad process som utförs med unika maskiner som inte säljs på marknaden. Faktum är att de flesta av maskinerna vi använder har konstruerats och byggts på Hultafors av våra egna skickliga ingenjörer.

Erfarna händer

Våra skickliga ingenjörer och fabriksarbetare strävar alltid efter att utveckla produktionen av tumstockar. Tack vare vårt kontinuerliga förbättringsarbete har vi lyckats effektivisera och modernisera tillverkningen utan att göra avkall på kvaliteten.

Verktygen som nämns

graphic