Hultafors – Stämjärn HDC

Smidda i ett stycke för extrem brytstyrka och med ett blad som kan placeras plant mot underlaget. Utvecklade för både rivning såväl som finsnickeri. Tilldelades Red Dot Award 2015 för god produktdesign.

Första gången du använder HDC-stämjärnet känner du direkt hur kraften överförs till arbetsstycket. I handen håller du ett stämjärn med unik stålkonstruktion, smitt i ett enda stycke. Den robusta konstruktionen gör stämjärnet extremt slitstarkt, hållfast och stöttåligt.

Dessutom kan HDC läggas plant mot underlaget så att du till exempel kan bända loss klinkers utan att skada den underliggande ytan. Med andra ord är det här ett otroligt vasst stämjärn för den som kräver extra allt i fråga om hållfasthet, funktion och precision.

Handtagets form ger ett stadigt grepp så att arbetet kan utföras så säkert som möjligt. HDC-stämjärnet levereras i ett smart hölster av slitstark PP-plast som enkelt kan enkelt fästas i bältet eller på en knapp.

HDC-stämjärnen är noggrant utvecklade för att passa både rivning och finsnickeri. HDC lämpar sig väl om du behöver ett robust stämjärn för att knacka loss kakel och klinker. Eller om du ska göra en sinkning. För rivning passar de bredare modellerna bäst, medan de smalare modellerna gör jobbet när det kommer till finsnickeri.

Stämjärn med perfekt precision och skärpa – stryktåliga och alltid nära till hands

Våra HDC-stämjärn klarar uppgifter som kräver extrem styrka och precision. Ett perfekt slipat blad med 25° fasning för bästa förhållande mellan skärpa och slitstyrka.

Hela stämjärnet inklusive handtaget kan placeras plant mot underlaget vilket ökar användningsområdena. Smart hölster i slitstark PP-plast som gör verktyget mer lättillgängligt. Hölstret kan enkelt fästas i bältet eller på en knapp.

  • Smitt i ett stycke med I-profil som ger mycket god hållfasthet och maximerar kraftöverföringen ner i arbetsstycket.

  • Plan anliggningsyta som ökar antalet användningsområden.

  • Handtag av Santoprene som optimerar både kraften och precisionen.

  • Smart hölster för lättillgänglig förvaring.

  • Utbytbart plastslag som reservdel.

Verktygen som nämns

graphic