Hultafors – Snickarhammare TC

Välbalanserad och ergonomiskt utformad design som ger ett säkert grepp. Smidd i ett stycke och med en vibrationsdämpande uretanplugg för minskad belastning. Ett omtyckt verktyg som tilldelades Red Dot Award 2008.

Det här är vår bästa hammare tillsammans med snickarhammare TR som bygger på samma design. TC har en smal, böjd och kraftfull klys som gör det lätt att komma åt utan att lämna märken. Klysens öppning och vinkel ger bästa möjliga grepp om små såväl som stora spik.

När vi utvecklade TC och TR snickarhammare gav vi oss ut på jakt efter det perfekta hammarslaget. Och när vi säger perfekt så menar vi ur ett ergonomiskt perspektiv. Hur skapar vi maximal kraft i slaget utan att slita på kroppen i onödan?

Jakten på det perfekta hammarslaget

Människan har använt slagkraft ända sedan stenåldern, och hammarliknande verktyg var bland de allra första som utvecklades. Än idag är hammaren ett av de vanligaste handverktygen och kraften i slaget fortsätter att utmana oss.

En snickare kan slå med hammaren flera timmar per dag. En repetitiv rörelse av det slaget är naturligtvis slitsam för kroppen och kan i värsta fall förkorta snickarens yrkesliv och leda till smärta resten av livet.

Alla vibrationer är inte bra

Vi vet att vibrationer orsakar skador på lång sikt och att dessa skador är en av de vanligaste orsakerna till sjukfrånvaro inom bygg- och anläggningssektorn. Därför vill vi hjälpa alla professionella användare att hitta den bästa tekniken och typen av hammare så att de får ett långt och hälsosamt arbetsliv.

Så påverkas vi av slagkraften

När vi slår med en hammare använder vi alla muskelgrupper hela vägen från axeln till handen. Överbelastning och alltför långa arbetspass är de vanligaste orsakerna till förslitningsskador i axlar, armbågar och handleder. Vibrationsrelaterade skador kan också orsaka problem i centrala nervsystemet och leda till stickningar, domningar och sämre greppstyrka.

Välj en lättare hammare

Genom att hammarens totalvikt minimeras och handtagets storlek och form justeras kan risken för belastningsskador minskas. Eftersom en lätt hammare kan svingas snabbare än en tung utsätts kroppen för mindre belastning, utan att arbetseffektiviteten försämras. För att skydda din kropp bör du därför använda en hammare med låg vikt så ofta som möjligt.

Verktygen som nämns

graphic