Hultafors – Handsåg HBX

En uppdaterad version av den klassiska fogsvansen, utvecklad tillsammans med professionella användare. Har ett unikt bladskydd som enkelt tas av och på med en hand, vilket var en av anledningarna till att den tilldelades Red Dot Award 2015.

HBX är vår finaste och mest exakta handsåg

Den är framtagen för den moderna och kräsna hantverkaren och har ett härdat, 1 mm tjockt blad och vår unika 3-fasslipning – en kombination som gör sågen extremt effektiv och stadig samtidigt som den garanterar snygga snittytor utan flisning.

3-fasslipningen innebär att tänderna är slipade i tre olika vinklar. Resultatet är en effektivare såg med hög precision som kräver mindre kraft.

Underlättar hantverkarnas arbete

Handsågen HBX har många egenskaper som syftar till att underlätta hantverkarens arbete. Bladspetsen är till exempel specialutformad för att sågen ska vara lättare att använda i trånga utrymmen och när du börjar såga i mitten av en bräda. Det robusta bladskyddet har en unik konstruktion med snabbfäste som gör att det snabbt kan tas bort och sättas på. Det ergonomiska handtaget är klätt med gummi, som ger ett stadigt och bekvämt grepp. Dessutom är handtaget tillverkat i höghållfast ABS-plast och håller därmed garanterat för flera bladbyten.

Kraftigt bladskydd med unik design

HBX-handsågarna levereras med ett kraftigt bladskydd. Det stadiga bladskyddet har en unik konstruktion med smart snabbkoppling som gör att du snabbt och enkelt kan ta bort och sätta på skyddet med en hand.

Verktygen som nämns

graphic