Hultafors – Spikutdragare Atle

Trots sin blygsamma storlek drar den med lätthet ut 5-tumsspikar. Designen är lika enkel som genial, vilket gör den användarvänlig men framför allt mycket uppskattad av alla som någon gång behövt dra upp en spik vars huvud gått av.

ATLE har förmodligen gått under radarn för många professionella användare. Faktum är att det här verktyget gör snickarens arbetsdag betydligt lättare.

Så fungerar ATLE

ATLE har två skruvar, en ovanpå och en på baksidan. Skruven på ovansidan är justerbar, vilket gör det lättare att dra ut spikarna. Skruven på baksidan lämpar sig för trånga utrymmen. Tack vare att spikutdragaren är så liten ryms den i alla verktygslådor och hinkar. Du använder den tillsammans med din hammare och drar ut spikarna med klysen.

Renoverar du mycket?

Om du ägnar mycket tid åt renovering eller tycker om att återanvända trä sparar ATLE mycket dyrbar tid åt dig. Med en spikutdragare blir det betydligt lättare och effektivare att ta bort spikar från använt trä. Om du råkar slå lite snett med hammaren så att spiken böjer sig kan du också använda ATLE för att dra ut spiken.

Förläng livslängden

ATLE är tillverkad av stål och håller förmodligen en hel livstid om den används som det är tänkt. Sedan vi lanserade ATLE har vi förbättrat den med nya, mer hållbara spikutdragningsskruvar, både på ovansidan och baksidan. För att hållbarheten ska förbättras ytterligare har klysen härdats. För att spikutdragaren ska kunna användas för att dra ut spikar under lång tid rekommenderar vi att den endast används tillsammans med en hammare och hammarens klys, inte med ett bräckjärn.

Verktygen som nämns

graphic