Hultafors – Aluminiumspett

Ett av våra lättviktsspett tillverkat i högteknologiskt aluminium med en spets i härdat höglegerat borstål. Bättre och lättare för användaren samt att det kan flexa tre gånger så mycket som ett stålspett utan att deformeras. En solklar ikon för oss!

Vi tillverkar en rad olika spett där vi kombinerar aluminium i skaftet med en spets i härdat stål. Aluminium väger endast 1/3 så mycket som stål och är lättare att arbeta med och skonsammare mot kroppen, särskilt när du arbetar i axelhöjd eller högre. Aluminium är dessutom betydligt skonsammare mot materialen du bearbetar. Dessutom rostar det inte, tål kyla bättre och är mycket mer flexibelt. Ett aluminiumverktyg kan ”böjas” ungefär tre gånger så mycket som ett stålverktyg utan att deformeras.

Vi har några tips på hur du kan minska risken för skador vid arbete med spett. Arbeta alltid med rak rygg, men försök att undvika arbete med raka armar. Du bör inte heller arbeta med böjda handleder. Det bästa du kan göra är att försöka byta arbetsställning så ofta som möjligt. Försök också undvika situationer där du måste rycka, dra och vrida.

Verktygen som nämns

graphic