2020-04-03

Hultafors nylanserar sina digitala vattenpass

Ett digitalt vattenpass underlättar avsevärt vid precisa mätningar av lutningar och minimerar risken för fel. Hultafors passar nu på att uppdatera sina digitala vattenpass och adderar samtidigt ytterligare en längd.

Den största skillnaden från ett analogt vattenpass är den integrerade elektroniska lutningsmätaren. Den säkerställer precisa mätningar av lutning och stigning, ner till en tiondels grad. Det går även att välja en annan måttenhet, mm/m, procent eller tum/fot.

”Vi är stolta över att ha ett nära samarbete med hantverkare och vi fick faktiskt förslaget om ett längre digitalt vattenpass av en golvläggare som arbetar i våtrum. Precisionen i våra nya digitala vattenpass är tiondels grad vilket gör slutresultatet så nära perfektion man kan komma” säger Per Eriksson, produktutvecklingschef Hultafors.

Integrerade magneter och digitalt

Vattenpassen DM 60 och DM 120 har integrerade magneter vilket gör det lätt att fästa dem på metallytor som rör och reglar. För att hålla vattenpasset ännu stadigare på plats har ändskydden anti-glidfunktion samt är stöttåliga. Mätområdet för vattenpassen är 360° och indelat i fyra 90°-zoner. Den digitala enheten stänger automatiskt av sig efter 5 minuter för att spara batteri.

UV-resistenta libeller

Okrossbara blocklibeller som är motståndskraftiga mot ultraviolett ljus och temperaturförändringar. Toleransen på libellerna är ±0,5 mm/m. Våglibell med +30% förstoring samt självlysande reflektor som underlättar avläsningen. Den digitala enhetens tolerans är i våg 0° och lod 90° ±0.05° s i övriga vinklar är den ±0.1°. Vattenpassen är certifierade enligt IP65 och tål utomhusbruk.

Enkel avläsning

Vattenpassen fungerar även upp och ned, då vänder sig de digitala siffrorna automatiskt för att underlätta avläsningen. Dessutom är skärmen bakgrundsbelyst för enkel avläsning under dåliga ljusförhållanden samt att tidigare mätresultat kan sparas. En ljudsignal indikerar också tydligt när räta vinklar 0° och 90° uppnåtts.

D60 har samma funktionalitet

För den som inte behöver att vattenpasset är magnetiskt finns modellen D 60. Det har samma funktioner och känslighet som DM-modellen men saknar de integrerade magneterna.

Verktygen som nämns

graphic