2021-03-02

Vår klassiska hantverkarkniv, nu i en miljövänligare version.

Vi presenterar den nya hantverkarkniven HVK Bio. Ett miljövänligare alternativ till vår hantverkarkniv, med ett nytt, innovativt skaft som består av cirka 15 % mindre plast.

Hantverkarkniven HVK Bio. Ett mer miljövänligt alternativ.

Kniven HVK Bio är tillverkad av 80 % biobaserad plast och består av mindre plast överlag, samtidigt som den erbjuder samma prestanda som vår populära hantverkarkniv HVK. Målet var en miljövänligare kniv som ger fullständig funktionalitet med betydligt mindre plast. ”Genom att lansera en miljövänligare version av vår populäraste kniv hoppas vi på att uppnå två saker”, berättar Peder Lövberg, produktutvecklare på Hultafors. ”Vi vill skapa en positiv effekt på miljön och ge de hantverkare som älskar den här kniven möjlighet att känna och se med egna ögon att HVK Bio inte kompromissar med prestandan.”

Hultafors första handverktyg tillverkat av bioplast.

Efter att ha kontaktat 15 olika materialleverantörer hittade vi den perfekta bioplasten för skaftet: hållbar, stabil, biobaserad polyetylen med hög densitet. I nära samarbete med aktiva yrkeshantverkare för att garantera högsta möjliga prestanda tog vi det stora steget att vidareutveckla vår populäraste kniv med fokus på hållbarhet.

Mindre plast, mindre förpackningsmaterial.

Hantverkarkniven HVK Bios nya, ergonomiska skaft har ett fantastiskt grepp och en unik räfflad design som minskar mängden plast med runt 15 %. Eftersom de flesta hantverkare återanvänder hölstret erbjuder vi nu ett alternativ med pappersförpackning utan hölster. Till följd av denna och andra innovationer kan förpacknings- och transportvolymen nästan halveras.

Möjlighet att spara tonvis med plast varje år.

3,5 ton. Ungefär så mycket plast kan sparas varje år om de yrkeshantverkare som regelbundet köper kniven HVK i stället väljer HVK Bio. Det skulle ge enormt stora positiva effekter. Vi har börjat med vår populäraste modell och ser stor potential för att utöka vår miljösatsning till hela sortimentet av Hultafors-knivar.

Verktygen som nämns

graphic