2019-12-03

Hultafors utökar sitt lasersortiment

Med stort fokus på användarvänlighet och hög precision kompletterar Hultafors sitt lasersortiment med ytterligare fem produkter samt tillbehör. Några av de stora nyheterna är bland annat grön laser samt en smart avståndsmätare med Bluetooth-uppkoppling.

Två gröna och en röd laser

Allt fler föredrar grön laser då den är tydligare och enklare att läsa av och därför introduceras nu två produkter med grön laser. H360G är en grön krysslaser som projicerar en 360° horisontell linje. HXLG-S är en klassisk krysslaser som nu även finns med grön laser samt roterbar bas och Li-Ion batteri. Utöver de gröna lasrarna lanseras även H3X360, en röd linjelaser, som projicerar en horisontell 360° linje samt två vertikala linjer.

– Vi är glada över att kunna erbjuda ett ännu bredare lasersortiment till våra kunder. Dels med introduktionen av grön laser och dels med den nya röda linjelasern som är till stor hjälp vid elinstallationer eller rördragning då den projicerar linjer i taket, på golvet och väggarna, säger Per Eriksson, produktutvecklingschef Hultafors.

Smart avståndsmätare

Längre avstånd mäts snabbt och enkelt med de smidiga avståndsmätarna. Lilla HDL20 är en kompakt avståndsmätare med bakgrundsbelyst display. Den får plats i fickan och passar bra för mindre jobb och där tillgängligheten är dålig. HDL100 är ett rejält tillskott i familjen för avståndsmätare. Den har en inbyggd kamera med 2 eller 4 x zoom för att kunna göra precisa mätningar på upp till 100 m.

– HDL100 är den mest tekniskt avancerade avståndsmätaren i vårt sortiment. Med Bluetooth-uppkoppling till smartphone kan användaren enkelt ta bilder för att sen placera ut mätpunkterna och beräkna volym, area och längd samt spara måtten direkt i en app, säger Per Eriksson.

Uppladdningsbara Li-Ion batterier

För ännu längre driftstid finns nu uppladdningsbara Li-Ion batterier till flera av produkterna i sortimentet. Batteriet ger full kraft och synlighet av laserlinjen ända till slutet av batteritiden. Li-Ionbatterierna har låg självurladdning och det finns bland annat bil-laddare att köpa till för enkel laddning i bilen.

Verktygen som nämns

graphic